Erger je je continu aan je huidige laptop? Lijkt deze energie te vreten en zit je vaker verbonden aan het stopcontact dan dat je van de daadwerkelijke flexibiliteit profiteert? Of werkt de laptop niet naar behoren voor de dingen die je wilt doen? Dan wordt het hoog tijd voor wat vernieuwing. Toch begrijpen wij ook heel goed dat een geheel nieuwe laptop een flinke investering kan zijn. Je betaalt al snel tussen de € 500 en € 1.000 voor een goed model. Wanneer je niet over voldoende geld beschikt is het belangrijk om een afweging te maken. Spaar je nog even door of kies je toch alvast voor een refurbished of tweedehands model? Twijfel jij nog of een laptop tweedehands van Remarkt.nl een goed idee is? In dit artikel vertellen we waar je op moet letten!

Refurbished of tweedehands?

Allereerst is het belangrijk om het verschil tussen refurbished en tweedehands te kennen. Met tweedehands laptops bedoelen we laptops die door andere particulieren worden aangeboden of doorverkocht worden door een winkel. De kwaliteit van deze laptops kunnen nogal verschillen. Zeker als je bij een particulier koopt, moet je op het woord van de aanbieder geloven. Garantie is tot de deur.

Een laptop kopen bij Remarkt gaat net een beetje anders. Deze laptops zijn gereviseerd. Dat houdt in dat ze eerst uitvoerig zijn getest voordat ze verkocht mochten worden. Bovendien zijn ze geheel teruggebracht naar de fabrieksinstellingen. Hierdoor lijkt het technisch gezien alsof je over een nieuwe laptop beschikt. Natuurlijk zullen er aan de buitenkant wel wat gebruikerssporen te zien zijn, maar hier is de prijs ook naar.

tweedehands laptop imac

Het grootste voordeel van een refurbished laptop is dat je over een garantieperiode beschikt. Iets wat je met een tweedehands laptop bij een particulier meestal niet krijgt. Hierdoor geniet je van iets meer zekerheid. Iets wat stiekem wel heel prettig is als je een flinke uitgave doet.

Ga in gesprek met de aanbieder

Besluit je toch om een tweedehands laptop bij een particulier aan te schaffen? Dan is het belangrijk om eerst een goed gesprek met de aanbieder aan te knopen. Stel vragen en luister zorgvuldig naar de antwoorden. Zo kun je vaak al snel meer over de betrouwbaarheid van de verkoper leren.

Lijkt iets eigenlijk te mooi om waar te zijn? Dan is dit ook meestal zo. Houd er daarom rekening mee dat de mooie praatjes online meestal niet helemaal realistisch blijken te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om de laptop – bij het ophalen – eerst daar ter plekke op te starten en te onderzoeken of deze mankementen vertoont. Zo weet je zeker hoe het met het gebruiksgemak en de staat van de laptop gesteld is.

Breng je wensen in kaart

Voordat je naar een geschikte tweedehands of refurbished laptop op zoek kunt gaan is het eerst belangrijk om de eigen wensen in kaart te brengen. Wat verlang je precies van jouw laptop? Waar wordt deze voor gebruikt? Zal je hem bijvoorbeeld gebruiken voor foto- of videobewerking of voor het spelen van 3D games? Dan verwacht je logischerwijs geheel andere prestaties dan bij een laptop voor het beantwoorden van mailtjes en surfen op het web. Maak eerst voor jezelf duidelijk wat je nodig hebt, zodat je je zoektocht een stuk gemakkelijker kunt maken.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.