Op het moment dat je besluit om een nieuwe bank te maken voor in de tuin is het nodig dat je voldoende elektrisch gereedschap verzameld. Dit kan je natuurlijk heel eenvoudig zelf kopen maar je kan het ook lenen van vrienden of kennissen. Misschien heb je wel een handige oom die het leuk vindt om je een handje te helpen met je klus. Heb je nu geen idee wat voor gereedschap je allemaal kan gebruiken? We zetten het voor je op een rij in dit artikel.

De boormachine

Er zijn zoveel verschillende soorten materiaal om je kluskoffer mee uit te breiden. Een van de gereedschappen die je altijd kan gebruiken is de ouderwetse boormachine. De boormachine gebruik je om gaten te boren in beton of hout. Een boormachine is een van de meest gebruikte klusmaterialen. Je gebruikt het bij het ophangen van een schilderij maar je kan dit ook gebruiken voor een zwaardere klus. Nu zijn er verschillende soorten boormachines geschikt voor elke klus. Een schroefboormachine gebruik je alleen maar voor schroeven terwijl een klopboormachine of accuboormachine voor verschillende werkzaamheden is te gebruiken.

Maak het glas met een schuurmachine

Een schuurmachine gebruik je om grote of kleine oppervlaktes glad te maken. Dit doe je voordat je gaat verven en gebruik je als je een grof stuk hout glad en egaal wil maken. Met een schuurmachine haal je dan ook vormen of verfresten weg. Een schuurmachine gebruik je meestal voor hout, dit kan je eventueel ook gebruiken voor materiaal als metaal en kunststof. Er zijn verschillende soorten schuurmachines als een multi schuurmachine of een deltaschuurmachine.

schuurmachine

Doorslijpen met een slijpmachine

Een ander hulpmiddel is de slijpmachine. Deze machine gebruik je om materialen te slijpen. Denk hierbij aan het doorslijpen en aanscherpen van verroeste materialen. Deze machine gebruik je veel bij materialen van beton, metaal, steen en tegels. Er zijn verschillende slijpmachines, de rechte slijpmachine en de tafel slijpmachine zijn hier voorbeelden van.

Zaag je hout met een zaagmachine

Een zaagmachine gebruik je vooral om materialen korter te maken. Denk hierbij aan een houten plank die ingekort moet worden. Zaagmachines gebruik je dan ook vaak bij houten materiaal, het kan ook gebruikt worden voor kunststof materialen en metaal. Kies een van de vele zaagmachines die passen bij je klus. Voorbeelden van deze zaagmachines zijn een decoupeerzaag en een zaagtafel.

zaagmachine

Het juiste materiaal

Omdat je een hele bank in elkaar gaat zetten heb je natuurlijk wel voldoende materiaal nodig. De basis zet je in elkaar met voldoende houten balken. Deze balken koop je in zijn geheel bij de bouwmarkt. Dan begint het hele feest pas. Met een bouwtekening moet je de hele bank gaan uitwerken zodat je alle balken kan gebruiken om dit in elkaar te zetten.

Wat heb je nu nodig?

De juiste hulpmiddelen helpen je om van die grote houten panelen een prachtige bank te maken voor in je tuin. De juiste materialen zijn essentieel om dit soort klussen uit te voeren. Dit moet wel passen bij de klus die je gaat uitvoeren. Zo zijn er hulpmiddelen speciaal geschikt voor klusjes met houten materiaal en zijn er hulpmiddelen die beter werken met metaal en kunststof. Elke klus vraagt dan ook om verschillende hulpmiddelen. Heb je vragen over de geschikte hulpmiddelen vraag dan om professioneel advies.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.