Vorig jaar genoten we van geweldig zomerweer. Iedereen die toen in het bezit van een eigen zwembad was, had enorm veel mazzel. Naar verwachting zal een warme zomer in Nederland steeds vaker de regel worden. Wanneer je echter tijdens de zomermaanden een zwembad aan wilt schaffen, is de kans groot dat deze uitverkocht zijn of extra duur worden gemaakt. Wil jij een zwembad kopen voor de aankomende zomer? Dan is NU het juiste moment. Maar waar moet je op letten als je een zwembad koopt? In welk zwembad neem jij over enkele weken een verfrissende duik? Wij geven 4 handige tips!

zwembad kopen

1. Snel over een zwembad beschikken

Als de eerste echte warme zomerdagen aanbreken, wil je het liefst zo snel mogelijk over een eigen zwembad beschikken. Dan is een opblaasbaar bad de perfecte keuze. Met een snelle pomp heb je het zwembad al binnen enkele minuten geheel opgeblazen. Nu is het enkel een kwestie van een tuinslang er in hangen en voilà!: een eigen bad! Natuurlijk is het niet altijd zo eenvoudig. Zeker niet als je graag over een groter formaat wilt beschikken. Afhankelijk van het zwembad dat je kiest, kan je binnen enkele minuten tot een halve dag over een heerlijk zwembad beschikken. Dit geldt niet alleen voor opblaasbare zwembaden, maar ook zwembaden met metalen frame.

2. Formaat

Hoeveel mensen moeten er in het zwembad passen? Wil je echt een rondje kunnen zwemmen of is enkel ‘pootjebaden’ voldoende? Dit is van invloed op het benodigde formaat van het bad. Wanneer je echt met het hele gezin lekker van het water wilt genieten is een opzetzwembad aan te raden. Deze is in meerdere formaten verkrijgbaar en is stevig genoeg om het hele gezin een verfrissende duik te bieden. Bovendien kan een opzetzwembad de gehele zomer blijven staan. In de winter breek je hem af, maar kan je de metalen constructie laten staan. Zo heb je zeer snel weer een vulklaar zwembad in eigen tuin!

formaat opzetzwembad

 

3. Budget

Natuurlijk is het ook belangrijk om met je eigen budget rekening te houden. Een flink zwembad heb je al voor minder dan 49 euro. Wanneer je kiest voor een zeer uitgebreid opzetzwembad ben je vaak honderden euro’s kwijt. Dat lijkt misschien veel, maar als je dit vergelijkt met luxe opbouwzwembaden – waarbij een prijs van duizenden euro’s niet ongewoon is – is het best een goede deal.

4. Kindvriendelijk?

Is het zwembad straks enkel bedoeld voor de kinderen en beschikken deze nog niet over zwemdiploma’s? Dan is het verstandig om voor een speciaal, baby,- peuter,- of kinderbadje te kiezen. Deze zijn veel minder diep en beschikken vaak ook nog over leuke extra’s om het zwemplezier nog groter te maken. Kies bijvoorbeeld samen voor een leuk thema. Vinden ze dieren helemaal het einde of zijn ze dol op felle kleuren? Dan zijn de Intex kinderbaden zeker een aanrader. Deze zijn helemaal op de wensen van ieder kind ingericht. Gegarandeerd succes!

Let op: ook bij een klein laagje water moet je kinderen altijd in de gaten houden. Zelfs in een klein laagje water bestaat er verdrinkingsgevaar.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.