De meesten van ons werken inmiddels al ruim een jaar zoveel mogelijk thuis. Experts geloven dat deze trend zich ook na de coronacrisis door zal zetten. Thuiswerken heeft immers veel voordelen. Werk kan flexibeler worden ingedeeld en ook voor werknemers met gezinnen biedt dit vaak de uitkomst. Het is hierbij uiteraard wel belangrijk dat het werk in alle rust gedaan kan worden. Efficiënt werken voor een langere periode is vrijwel onmogelijk wanneer je dit op de bank doet of aan de eetkamertafel. Alleen met een goed en effectief thuiskantoor kan je het maximale halen uit jouw werkuren en ondertussen zo min mogelijk gestoord worden. Maar hoe richt je zo’n effectief thuiskantoor precies in? Hoe belangrijk is een goede internetverbinding? Is een printabonnement afsluiten misschien wellicht noodzakelijk? Hier vind je de antwoorden op al je vragen aan de hand van 3 handige tips!

1.    Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk

Ten eerste is het belangrijk dat het thuiskantoor van alle gemakken is voorzien. Hierbij moet je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken. Begin daarom met het maken van een prioriteitenlijstje. Wat heb je zeker nodig op kantoor? Welke dingen gebruik je nu al zonder nadenken wanneer je naar kantoor afreist en ontbreken in je eigen woning?

Dingen om op te letten is bijvoorbeeld de ergonomie in het kantoormeubilair. Goed werken begint immers met een fijne werkhouding. Zeker wanneer je uren achtereen achter je bureau zit is het belangrijk dat dit op comfortabele wijze kan gebeuren. Zo voorkom je lichamelijke ongemakken op de lange termijn.

Ook is het verstandig om aan eenvoudige extra’s te denken die het werken thuis nóg gemakkelijker maken. Heb je bijvoorbeeld wel eens nagedacht over het afsluiten van een printabonnement? Handig wanneer je meer print dan voorheen nu je thuiswerkt. Zo kom je nooit meer zonder inkt te zitten en betaal je op de lange termijn ook nog eens veel minder voor iedere afdruk.

printabonnement afsluiten zelf

2.    Goed en snel internet

Nu je meer thuis aan het werk bent, zal je ook merken in hoeverre jouw internetverbinding effectief werkt. Zeker wanneer meerdere mensen tegelijkertijd van de internetverbinding gebruik maken, kan dit de nodige problemen opleveren. Daarom is het slim om kritisch naar je huidige internetabonnement te kijken. Altijd bereikbaar zijn en snel kunnen communiceren is in de huidige tijden immers belangrijker dan ooit. Schort het hieraan doordat de verbinding constant weg dreigt te vallen? Dan is het verstandig om je internetabonnement te verhogen of op zoek te gaan naar een andere provider.

Goed en snel internet

3.    Houd vaste werktijden aan

Het grootste gevaar van thuiswerken ligt hem in het feit dat het lijkt alsof je gewoon thuis bent en daardoor ook geen werk hoeft te doen. Daardoor is de scheidingslijn tussen privé en werk opeens flinterdun geworden. Het is dan ook belangrijk om vaste werktijden aan te houden en deze ook duidelijk te maken aan de overige gezinsleden. Probeer te voorkomen dat de kinderen om de haverklap binnenstormen of je partner even iets komt vragen. Hang daarom eventueel een bordje op de deur of investeer in een goed slot.

Probeer zelf ook een goed ritme aan te houden. Begin iedere dag op hetzelfde moment, houd pauzes en probeer de werktijden zoveel mogelijk gelijk te houden net als dat je gewoon naar kantoor zou afreizen. Een vast ritme is goed voor je en helpt om efficiënter te werken.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.