Je bent eigenlijk best tevreden over je woonkamer, de basis is prima naar je zin. Alle meubels hebben een mooie plek. De indeling is erg praktisch, alles is goed bereikbaar. Tijd om de puntjes op de i te zetten. Komt er voldoende daglicht binnen? Heb je in de avond voldoende licht om bij te lezen? Is er voldoende kleur in huis of juist teveel? Wat zou je in die saaie hoek kunnen plaatsen? Als je de woonmagazines bekijkt of je gaat online dan zul je veel inspiratie opdoen en ideeën krijgen om je woonkamer nog sfeervoller en gezelliger te maken. Daarvoor hoef je geen grote veranderingen door te voeren, het kan met wat kleine aanpassingen en toevoegingen. Maar de industriele boekenkasten kunnen ook een groot voordeel zijn zodat je ineens veel op kunt ruimen en het ziet er netjes uit!

industriele boekenkast

Kleine ergernissen kun je wegwerken

Voor een mooier en netter afgewerkt interieur dien jij die kleine ergernissen weg te werken. Kleine ergernissen zijn bijvoorbeeld het ontbreken of los zitten van een deel van een plint, maar ook losliggende kabels en snoeren. Verouderde of lelijke schakelaars kunnen een kleine ergernis zijn, die eenvoudig is op te lossen zonder dat het je een vermogen kost. Door de puntjes op de i te zetten wordt het woongenot verder vergroot. Gooi een oude stoffige plant weg of zet haar op een minder opvallende plek en koop een nieuwe. Frisse en vrolijke kussens in de bank in plaats van die donkerbruine maken jouw kamer een stuk mooier. Het zijn de kleine veranderingen en aanpassingen in jouw woonkamer die ervoor zorgen dat jij je er helemaal thuis en ontspannen voelt. Is het rolgordijn op enkele plaatsen verkleurd, blijf je er niet aan ergeren, maar koop een nieuw en mooi exemplaar, wellicht in een andere kleur dan je gewend bent. Loop eens rustig door je woonkamer met pen en papier en noteer wat jij binnenkort wilt verbeteren.

Creëer meer sfeer in jouw woonkamer

Licht en kleur zorgen voor special effects, maar ze geven ook een bepaalde sfeer aan je woonkamer. In de avonduren kun je gebruik maken van kunstlicht, overdag is het aan te bevelen om zoveel mogelijk gebruik te maken van daglicht. Creëer daarom de plek waar jij en je huisgenoten het meest gebruik van maken daar waar je het meeste profijt hebt van daglicht. Wist je dat lichte raamdecoratie ook van toegevoegde waarde is zeker voor meer licht in huis en voor sfeer. Vind je het moeilijk keuzes te maken wat betreft raamdecoratie en heb je moeite met jouw inrichting, neem een interieurontwerper in de arm. Hij of zij kan met enkele aanpassingen en veranderingen van jouw woonkamer een sfeervol geheel maken. Uiteraard wordt er rekening gehouden met jouw wensen. Iedereen heeft namelijk zijn eigen idee over een sfeervolle woonkamer.

meer sfeer woonkamer

Sfeervol inrichten is kijken, heel veel kijken

Jij wilt je woonkamer sfeervol(ler) inrichten. Een heel goed plan, want daar heb je elke dag plezier van. Goed gekozen raamdecoratie zorgt voor een gezellige sfeer in huis. Je hebt daar een enorme keuze in en kunt leuke combinaties maken met rolgordijnen en glasgordijnen die tot op de grond hangen. Het is erg prettig als jij ’s avonds jouw woonkamer kunt afschermen tegen inkijk van buitenaf. Naast gordijnen is ook verlichting een belangrijk item en het is best moeilijk om de juiste te kiezen. Vraag gerust advies als je er zelf niet helemaal uitkomt. Ook een heerlijk vloerkleed en een mooi behang kunnen de blikvangers zijn in jouw sfeervolle woonkamer. Inrichten is veel kijken en keuzes maken en vervolgens combineren. Met accessoires zet jij de puntjes op de i, ook door het afwerken van enkele achterstallige klusjes, maak jij jouw interieur gezellig en sfeervol voor jezelf, de andere bewoners en het bezoek.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.