Heb jij soms behoefte aan apparaten in huis die je wat werk uit handen nemen? Slimme apparaten doen dit! Daarmee kun je zelf gewoon lekker achterover leunen, terwijl alles in huis voor je geregeld wordt. Ideaal voor iedereen met een druk leven en een uitpuilende agenda. Met deze drie tips maak je je huis slimmer en je leven makkelijker.
1. Ga voor een allesomvattend systeem
Allereerst is het handig om te weten wat slimme apparaten überhaupt zijn. Slimme apparaten vallen onder het Internet of Things. Dit betekent dat ze zijn verbonden met het internet en je ze kunt besturen via een app op je telefoon of tablet. Voorbeelden hiervan zijn je printer, verlichting en horloge maar ook een wasmachine of ijskast.
Je kan eigenlijk voor elk doel een ander slim product aanschaffen, maar als je het doet, wil je het natuurlijk wel direct goed doen. Het is dan ook verstandig om een allesomvattend systeem te overwegen, waarin alle producten met elkaar verbonden zijn. Dan communiceert je smart lamp bijvoorbeeld met je slimme gordijn, zodat het licht gaat branden als de gordijnen sluiten. Voorbeelden van dit soort systemen, die Smart Home-systemen genoemd worden, zijn bijvoorbeeld Google Home en Amazon Alexa.
2. Kies voor de handigste slimme apparaten
Er zijn al talloze slimme apparaten op de markt, de ene wat nuttiger dan de andere. Zo zijn er bijvoorbeeld slimme eierdozen waarmee je via een app kunt controleren hoeveel eieren er nog in doos zitten of haarborstels die je laten weten of je haar nat is of niet. Grappig? Ja. Handig? Misschien niet echt…
Gelukkig zijn er ook een hoop apparaten die wel écht hun meerwaarde zullen bewijzen. De slimme thermostaat bijvoorbeeld, waarmee je de verwarming op afstand kunt bedienen. Hiermee wordt de verwarming afgestemd op je gedrag én krijg je inzicht in je energieverbruik. Dit kan je een flinke besparing op je energiekosten opleveren. Slimme lampen zijn daarnaast ook enorm nuttig. Hiermee kun je je led verlichting bedienen via een app, ook als je niet thuis bent, en kun je bijvoorbeeld timers en lichtschema’s instellen. Dankzij de smart lamp vergeet je dus nooit meer de verlichting uit te doen en branden de lampen al gezellig als je thuiskomt. Bovendien pas je de lampen hiermee altijd precies aan je stemming aan.
3. Beveilig je slimme huis
Het aanschaffen van slimme apparaten is een flinke investering. Het zou dan ook zonde zijn als een inbreker daar mee aan de haal gaat. Gelukkig kun je je huis ook heel goed beschermen met slimme apparaten. Zo zijn er slimme camera’s met bewegingssensoren die je zelfs als je in het buitenland bent laten weten dat er iemand door je tuin loopt. Slimme lampen kun je (via lichtschema’s) aanzetten als het donker wordt zodat je huis er bewoond uitziet en minder aantrekkelijk is voor mogelijke inbrekers. En slimme gordijnen gaan in de avond dicht en in de ochtend open, zodat inbrekers ook hierdoor op het verkeerde been gezet worden.
Slimme apparaten zijn een slimme investering. Hiermee hoef je zelf minder te doen en kun je tijd besteden aan de dingen die écht belangrijk zijn. Gebruik onze drie tips om je huis slim te maken en geniet van al het gemak.
Leave a Reply