Is het tijd voor nieuwe raambekleding en heb je al een aantal keer met vraagtekens in je ogen in de winkel gestaan? Dat vinden we niet zo vreemd. Het aanbod van raambekleding is de afgelopen tien jaar ontzettend gegroeid. Waar we vroeger vrijwel standaard voor ‘gewone’ gordijnen kozen, is dat tegenwoordig wel anders. Bovendien zien we dat een aantal gordijnen immens populair zijn geworden. Zo ook het rolgordijn.

Rolgordijnen zijn in feite niets meer dan een gordijn die opgerold kan worden. Dit klinkt misschien eenvoudig, maar dit ingenieuze systeem brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Bovendien zijn ze tegenwoordig in ontzettend veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar, waardoor er eigenlijk altijd wel één is die bij jouw interieur past. Overweeg jij om rolgordijnen aan te schaffen? Maar ben je nog niet overtuigd van je keuze? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over rolgordijnen om die beslissing een stuk eenvoudiger te maken!

Voordelen van rolgordijnen

Voordat we meer vertellen over het rolgordijn, willen we eerst de volgende vraag beantwoorden: waarom kiezen voor rolgordijnen? Er zijn tegenwoordig immers zo ontzettend veel verschillende soorten raambekleding. Waardoor zouden we dan toch de voorkeur aan rolgordijnen geven? Het antwoord is eigenlijk simpel, want deze gordijnen kennen immens veel voordelen. Het is dan ook geen wonder dat de vraag en de populariteit van rolgordijnen met de dag lijkt toe te nemen. Maar van welke voordelen kun je dan profiteren? Wij zetten ze op een rijtje:

  • Rolgordijnen zijn veel budgetvriendelijker dan andere gordijnen en jaloezieën. Hierdoor kun je zelf met een beperkt budget jouw woning letterlijk in een nieuw jasje steken.
  • Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor zonverduisterende gordijnen, duo rolgordijnen en ga zo maar door. Hierdoor zijn rolgordijnen voor vrijwel iedere ruimte in huis geschikt.
  • Een rolgordijn ophangen? Geen enkel probleem! De meeste rolgordijnen zijn met een simpele accuboormachine of schroevendraaier op het raam te bevestigen. Daardoor hoeven deze vrijwel nooit door een vakman geïnstalleerd te worden, wat je enorm veel geld aan montagekosten scheelt.
  • Met rolgordijnen creëer je eenvoudig meer sfeer in huis. Ze zijn in verschillende kleuren, maten en stijlen verkrijgbaar, waardoor je ze geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Hierdoor kunnen ze een enorme sfeermaker in huis zijn.

Voordelen van rolgordijnen

Rolgordijnen online kopen

Heb je geen zin of tijd om naar de winkel te rennen? Maar wil je wel binnenkort over (nieuwe) rolgordijnen beschikken? Geen paniek! Tegenwoordig is het ook heel goed mogelijk om de gordijnen online te bestellen. Er zijn heel wat online speciaalzaken beschikbaar die jou hierbij kunnen helpen en het gordijn geheel naar eigen wens kunnen samenstellen.

Wanneer je de gordijnen online bestelt, is het natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste maten doorgeeft. Vaak staan er instructies op de site hoe je het raampartij goed kunt opmeten. Maak hier dan ook zorgvuldig gebruik van, zodat je zeker weet dat het rolgordijn straks uitstekend aansluit op het raam. Zo geniet je altijd van passende en voordelige raambekleding!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.