Zoveel als we onze tuin liefhebben, zo stressvol is het ook om hem in perfecte staat te krijgen. Deze tijd breekt meestal aan zodra het beter weer begint te worden en dat je visite kan verwachten die ook lekker van je tuin willen genieten. Of er valt iets te vieren met het mooie weer, waar kun je dat beter doen dan lekker buiten in de tuin. Een deel van het met plezier tuinieren is het delen van je creatie met anderen, maar de dagen die er naar toe leiden, zijn steevast gevuld met enige twijfel.

We worden plotseling geconfronteerd met in wat voor staat onze tuin zich verkeerd. Hij ligt er niet altijd perfect bij en de beperkte tijd die we krijgen om hem in vorm te krijgen. Een professionele tuinierder draait er met z’n ervaring zijn hand niet voor om, ben je een doe-het-zelver is het beter om een trefzekere methode voor jezelf in acht te nemen.

Evalueer eerst de situatie om te bepalen welke verbeteringen de meeste impact zullen hebben. Ruim vervolgens de meest zichtbare problemen op. En tenslotte verbeter deze plekken of ruimtes met wat snelle verfraaiingen. Dus we doen eigenlijk beoordelen, opruimen en verbeteren. Deze eenvoudige techniek kan elke tuinierder gebruiken om z’n tuin er tiptop uit te laten zien.

Overzie en beoordeel de situatie van de tuin.

Je tuin in vorm brengen door eerst te beslissen wat er moet gebeuren en daar het werk op af te stemmen. Neem even de tijd om je tuin te observeren, stel vast welke problemen er zijn en kies wat je wilt doen op basis van welke delen het meest opvallen. Creëer de juiste verzamel ruimtes, op feestjes neigen mensen te groeperen. Dus richt je aandacht op plekken waar gasten zich waarschijnlijk zullen verzamelen op bijvoorbeeld een schaduwplek.

Ga op die plek staan en zoek naar voor de hand liggende fouten, zoals dode takken, onkruid of gebroken terrasstenen als enkele voorbeelden. Seizoensgebonden bloemen trekken de meeste aandacht, werk daarom ook in die gebieden met de meeste bloemen, zoals een tulpenbed in het vroege voorjaar met een vaste planten grens voor hoog zomer.

Het verbeteren van deze ruimtes zal een grote invloed hebben. Creëer een speelse indeling in je tuin, door betonbielzen van Betondingen.nl te gebruiken. Hiermee accentueer je de tuin en breng je een zekere afleiding in het geheel.

betonbielzen

Maak ruimte voor wat leeft.

Snoei dode takken weg en verwijder de dode planten, wortels, etc. Dan is de weg vrij om de tuin er fris uit te laten zien. Komt er op deze manier een gat in je ontwerp, maak er een notitie van om deze weer aan te vullen met bloemen. Werk het gazon bij. Maaien, trimmen of een kantensnijder zorgen voor scherpe randen tussen de bloembedden en gazon. Dit maakt het verschil tussen een tuin die er netjes en verzorgd uitziet en een tuin die er niet uit ziet.

Verzorg ook de patio, een gebarsten of bevlekt betonnen terras kan makkelijk worden “hersteld” door de fout te bedekken met een van vele verkrijgbare betonnen elementen van www.betondingen.nl. Zorg voor proper tuinmeubilair en verwijder spullen die niet nodig zijn voor een feest. Verbeter wat je hebt, laat de aandacht van je gasten vestigen op een opvallende tafel en een prachtige patio. Voeg kleur toe in de vorm van bloeiende of fel bladerige planten in kleurrijke potten om de lege ruimtes in de bloembedden op te vullen.

Voeg leuke betonnen meubels toe aan de tuin en breek het geheel met een betonnen tuinbank of krukje. Zorg voor grenzen in je kunstwerk met betonbielzen van Betondingen.nl en de gasten zullen je succes opmerken. Omdat het doel van je inspanningen loont, zullen de enige ogen die waarschijnlijk fouten in de tuin opmerken die van jezelf zijn.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.