Lampen zijn onmisbaar voor het wooncomfort in huis. Zonder de juiste verlichting zou het huis niet leefbaar zijn. Daarnaast geniet je van een gevoel van veiligheid en kun je eindeloos variëren om meer sfeer in huis te halen. Tegenwoordig is het aanbod in lampen zeer divers. Van wandlampen, staande lampen tot plafonnieres. Alles is mogelijk, niets is te gek! Een plafonniere mag zeker niet ontbreken in huis. Deze creëert een goede basis om de rest van de verlichting om heen te bouwen. Toch is ook de keuze voor een plafonniere niet altijd even eenvoudig. Wat voor lamp moet er bijvoorbeeld in een plafonniere? Voor welke stijl kies je? Welke prijsklasse is geschikt? Op al deze vragen en meer geven wij antwoord in dit artikel.

Wat is een plafonniere?

Een plafonniere wordt, zoals de naam al doet vermoeden, aan het plafond gehangen. Deze wordt soms wel eens vergeleken met een hanglamp. Toch zit er een duidelijk verschil. Een plafonniere wordt doorgaans veel hoger gehangen er is geen sprake van een zichtbaar snoer. Doordat een plafonniere of plafondlamp veel hoger hangt, kan deze voldoende licht in een ruimte verspreiden. Hiermee heb je direct de eerste basisverlichting vervuld. Daarom kom je de plafonniere vooral tegen in de keuken, toilet, badkamer, werkkamer of als verlichting bovenaan de trap.

Wat is een plafonniere?

Wat voor lamp gebruik je in een plafonniere?

In principe kunnen alle lampen in een plafonniere geplaatst worden. Let hierbij natuurlijk wel op de fitting. De lamp moet straks wel passen. Het is wel belangrijk om te kiezen voor de duurzaamheid van de lichtbron. Kies je voor een simpele hallogeenlamp? Dan is de kans groter dat je deze dikwijls moet vervangen en dat deze meer energie verbruikt dan bijvoorbeeld een ledlamp zal doen. Het oog wil uiteraard ook wat. Sommige duurzame verlichting staat bekend om een kil en sfeerloos licht. Dat is niet erg in sommige ruimtes, maar wel in de woon- of slaapkamer. Let daarom altijd goed op de lichtkleur, zodat je verzekerd bent van sfeervolle basisverlichting.

Wat voor lamp gebruik je in een plafonniere?

Prijsklasse

Plafonnieres zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zo ook in verschillende prijscategorieën. Je kunt de aankoop van een plafonniere dan ook zo duur maken als je zelf wilt. Wanneer je niet te veel geld kwijt wilt zijn, kies je voor een functionele simpele plafondlamp. Natuurlijk wil je in sommige ruimtes toch iets extra’s. Dan is het verstandig om toch in een duurdere prijsklasse te gaan zitten en een statement te maken met een unieke lamp.

Hoe kies je een geschikte plafonniere?

Doordat het aanbod van plafondlampen zo ontzettend divers is, kunnen wij ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Op Straluma vind je een enorm groot assortiment in lampen. Maar welke plafonniere past nu echt in jouw woning?

Allereerst is het belangrijk om naar de desbetreffende ruimte te kijken. Zal de plafonniere in de keuken, toilet of woonkamer worden gehangen? In de woonkamer zal je logischerwijs eerder kiezen voor een opvallend exemplaar dan in het toilet. Bovendien is het in een belangrijke ruimte zoals de woonkamer ook verstandig om de lamp in dezelfde stijl als de rest van de ruimte te houden. Zo creëer je één geheel en verhoog je de sfeer in huis.

 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.