Als gevolg van de coronacrisis zitten heel veel Nederlanders thuis. Ze proberen vanuit huis werkzaamheden te verrichten of hebben zelfs tijdelijk helemaal geen werk. Daarnaast ligt ook de sociale samenleving op zijn gat. We zien onze families minder, kunnen niet meer afspreken met vrienden en er even op uit gaan met het mooie weer is eigenlijk ook niet toegestaan. Wat blijft er dan nog wel over om te doen? Verven en klussen in huis natuurlijk!

Veel mensen gebruiken deze tijd om wat onafgemaakte klusjes in huis af te ronden. Of klussen aan te pakken die veel te lang zijn blijven liggen. Geef toe, dat is ook wel een voordeel van de coronacrisis: we hebben meer tijd en voelen ons minder opgejaagd. Hierdoor zien we dat veel mensen massaal aan het klussen zijn geslagen. Wil jij binnenkort ook een grootschalige klus oppakken? Wij geven je tips om deze zo efficiënt en vakkundig mogelijk uit te voeren.

Huur het juiste gereedschap

Als je gaat klussen is het natuurlijk wel belangrijk om over het juiste gereedschap te beschikken. Hier gaat het echter vaak al fout. Omdat je geen frequent klusser bent, beschik je immers niet over een zeer uitgebreide gereedschapskist. Bovendien wil je niet te veel geld aan nieuw gereedschap uitgeven. Daarom is het verstandig om kwalitatief gereedschap van RentSetGo te huren. Zo bespaar je op de aankoop van gereedschap wat je anders nooit gebruikt en weet je altijd zeker dat je van professioneel gereedschap gebruik kunt maken. Dat levert immers de beste resultaten op.

Huur het juiste gereedschap

Werk veilig

Als gevolg van de coronacrisis gaan steeds meer Nederlanders klussen in huis. Dat zou natuurlijk niet erg zijn als dit op een veilige manier wordt gedaan. Helaas blijkt uit onderzoek dat het aantal ongevallen in huis is toegenomen doordat Nederlanders meer zijn gaan klussen. Breuken of wondjes die zijn opgelopen tijdens het klussen, het is inmiddels dagelijkse koek op de Eerste Hulp.

Daarom adviseren wij om zo veilig mogelijk te werk te gaan. Blijf tevens realistisch. Wanneer je weinig verstand van klussen hebt, is de kans klein dat je een zeer complexe klus zelf kunt uitvoeren. Lees jezelf daarom goed in en vraag om hulp als dat nodig is. Zo bespaar je jezelf een hoop ellende.

Werk veilig

Werk met een doel

Ga niet klussen om het klussen. Hoewel je je misschien enorm verveelt, is het natuurlijk wel belangrijk dat je een duidelijk doel voor ogen hebt. Bedenk daarom goed wat er in huis gedaan moet worden of welke onderhoudswerkzaamheden verricht moeten worden. Wil je bijvoorbeeld een nieuw terras aanleggen, zodat je de zomervakantie in elk geval comfortabel in eigen tuin kunt vieren? Focus je dan enkel daar op. Zo voorkom dat je allemaal klussen start, die je na de crisis nooit meer oppakt.

Bestel of reserveer online

Heb je nieuw gereedschap of materialen nodig voor die ene klus? Probeer bouwwinkels dan zoveel mogelijk te vermijden. Hier loop je immers, door het grotere aantal klussers in Nederland, een hoger risico op besmettingen. Bestel daarom online of reserveer al wat materialen, zodat je deze eenvoudig en snel op kunt halen.

Heb je advies nodig? Bel of mail dan gerust met de klantenservice van een bouwwinkel. Voeg eventueel foto’s toe van de klus die je wilt klaren, zodat ze je op afstand van het juiste advies kunnen voorzien.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.