Het is weer voorjaar en dat betekent dat het massaal begint te kriebelen om het huis onder handen te nemen. Hoog tijd voor de voorjaarsschoonmaak en misschien zelfs nog wel voor een veel grotere make-over. Met het kopen van enkele nieuwe meubels en accessoires geef je iedere ruimte een geheel nieuwe uitstraling. Hierdoor wordt de komende zomer pas écht een feestje. Natuurlijk wil je er dan wel zeker van zijn dat jouw interieur helemaal bij de huidige tijd past. Daarom nemen we jou, voordat je op Woonenzo.nl voor nieuwe meubels gaat kijken, mee in de belangrijkste meubeltrends van dit moment. Lees mee en laat je inspireren!

Natuurlijke kleuren

Natuurlijke kleuren behoren al jaren tot één van de belangrijkste woontrends en ook anno 2021 zal deze nog lang niet weg te denken zijn uit het trendlijstje. De liefde voor aardekleuren is dit jaar echt terug van (eigenlijk nooit) weggeweest. Combineer mooie aardekleuren met prachtige materialen als hout en marmer om het beste van de natuur in jouw interieur naar boven te halen. Door gebruik te maken van natuurlijke kleuren en materialen zorg je ervoor dat de omgeving een stuk rustgevender wordt.

Duurzaamheid

Dit is eigenlijk de laatste jaren een steeds vaker terugkomend onderwerp geweest. Eigenlijk in alle branches, maar zeker ook in de meubelwereld. De laatste jaren hebben ontwerpers dan ook steeds meer aandacht geschonken aan het verduurzamen van hun producten. Bovenal de wijze waarop meubels geproduceerd worden, maar ook de verwachte levensduur. Hierbij is het met name belangrijk dat het milieu geen extra schade wordt aangedaan. Je kunt kiezen voor geheel nieuwe meubels waarbij extra is gedacht aan duurzaamheid, maar je kunt ook kiezen voor echt vintage.

Combineer tweedehands meubels of meubelstukken met een verhaal uit je eigen verleden met de huidige design meubels om jouw interieur echt even op te frissen. Hierdoor geniet je direct van een geheel nieuwe sfeer in huis. Bovendien bespaar je zo ook nog eens geld en maak je je interieur een stuk persoonlijker. Win-win dus.

Multifunctionele meubels

Nieuwe woningen in Nederland worden steeds kleiner. Het aantal vierkante meters waarop gebouwd kan worden neemt in een rap tempo af. Nederland raakt vol. Dat is dan ook duidelijk te merken aan de enorme stijgende huizenprijzen. Door het te kleine aanbod en enorme vraag strijdt men om de beste woningen. Wanneer je voor een nieuw huis kiest, is de kans groot dat deze een stuk kleiner is dan de woningen van twintig tot dertig jaar geleden. Simpelweg omdat ingenieurs proberen zoveel mogelijk ruimte te besparen, waardoor meer mensen over een woning kunnen beschikken.

Dit zien we dan ook duidelijk terug in de meubelwereld. Want doordat het aantal vierkante meters om in te wonen kleiner wordt, is er ook meer vraag naar zogenaamde multifunctionele meubels. Dit zijn meubels die voor veel verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Hierdoor heb je in plaats van drie meubelstukken plotseling nog maar één meubelstuk nodig. Zo bespaar je enorm veel ruimte en geniet je toch nog van al het comfort wat jouw woning te bieden heeft.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.