Het is bizar om voor te stellen dat we inmiddels al ruim een half jaar met de gevolgen van covid-19 kampen. Het virus wat omstreeks maart vanuit China naar Nederland kwam overwaaien. Waar we in januari nog allemaal een beetje lacherig over het virus dachten, zaten we in maart plotseling in een intelligente lockdown. Nu, ruim een half jaar later, kunnen we niet zeggen dat we er beter aan toe zijn dan toen. De maatregelen zijn dit najaar opnieuw aangescherpt en naar verwachting zal dit keer ook een zeer lange tijd duren voordat dit opgeheven kan worden.

Momenteel raadt de overheid Nederlanders opnieuw aan om zoveel mogelijk thuis te blijven. In het voorjaar was dit iets minder vervelend. Door het opkomende mooie weer konden we van fijne wandelingen en het zonnetje in de tuin genieten. Nu het weer steeds guurder wordt, zitten we echt massaal tussen vier muren opgesloten. Omdat dit best saai kan zijn, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om je te vermaken tijdens deze (gedeeltelijke) lockdown.

Lekker puzzelen

Online puzzels kopen? Dat is toch saai en iets wat enkel voor oudjes is weggelegd? Als je dit denkt, dan heb je het goed mis. Puzzelen is voor iedereen. Steeds meer jongeren leggen tegenwoordig ook graag een stukje. Er zijn zelfs verschillende creatieve bedrijven die in de pauzes puzzels leggen. Dit komt met name omdat puzzelen ontzettend veel voordelen heeft. Zowel voor de fysieke- als mentale gezondheid.

Zo blijkt uit Amerikaans onderzoek dat mensen die boven hun veertigste actief zijn gaan puzzelen, een veel kleinere kans op het ontwikkelen van Alzheimer hebben. Daarnaast verhoogt het de productiviteit, de creativiteit en kan een puzzel van 1000 stukjes zelfs de stress verminderen. Tijdens het puzzelen focus je je maar op één ding, hierdoor zorg je ervoor dat je hoofd leger wordt. Lekker puzzelen in coronatijd is dan ook zeker een verstandig idee.

puzzel van 1000 stukjes

Online shoppen

Natuurlijk ga je nu niet uitgebreid shoppen in de winkels. Maar winkelen kan nog steeds. Ga gewoon lekker het web op, pak er een kopje chocolademelk bij en bestellen maar. Stiekem is dat ook nog eens veel comfortabeler dan de fysieke winkels te bezoeken. Wees ook niet bang om meerdere maten te bestellen, want in deze tijden bieden de meeste winkels extraatjes aan wanneer je online bestelt. Zo is retourneren vaak gratis en worden er ook geen verzendkosten gerekend om online winkelen interessanter te maken.

Wist je dat je tegenwoordig ook puzzels van jan van haasteren online kunt kopen? Wel zo makkelijk om een voorraadje aan te leggen, zonder dat je hier de deur voor uit hoeft.

Facetimen

Met de meeste maatregelen kunnen we prima leven. Toch is er één maatregel die voor heel veel verdriet zorgt: je kunt je naasten niet meer of minder vaak zien. Bovendien mag je ook niet met meerdere personen tegelijkertijd afspreken. Het maximum is drie personen per dag. Hierdoor hoef je echter niet bij de pakken neer te gaan zitten. Facetimen is een prima manier om toch in contact te komen met je dierbaren. Ook fijn voor ouderen en kwetsbaren die zich in deze tijd toch wel heel eenzaam voelen. Je kunt Facetimen om gewoon een gezellig gesprekje aan te knopen, maar ook bijvoorbeeld tijdens het eten om een familietentje na te boosten of tijdens het leggen van ravensburger puzzels voor volwassenen.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.