Elke woningbezitter weet dat onderhoud van groot belang is. Zo houd je je huis in topconditie. Fijn voor jou als bewoner, maar ook belangrijk voor het behoud van de waarde van je huis. Jarenlang je houtwerk verwaarlozen leidt bijvoorbeeld tot houtrot. Je zult dan je kozijnen en deuren moeten vervangen. Niemand koopt immers je oude woning als het schilderwerk niet in orde is, om maar te zwijgen over scheuren in de muur, lekkage of krassen in de vloer. Als je onderhoud aan je woning bijhoudt en er voldoende geld voor reserveert, doe je jezelf op de lange termijn een plezier. Maar, waar begin je?

Houtwerk onderhouden

Eén van de belangrijkste dingen is het onderhoud aan je houtwerk. Of het nu gaat om kozijnen, je carport of het tuinhek, hout verweert als het buiten staat. Natuurlijk wil je ook het hout binnenshuis in goede conditie houden, maar je houtwerk buiten vereist echt jaarlijks aandacht. Wil je dat niet zelf doen? Huur dan een goede schilder in die de klus voor je klaart. Ook al is dat best kostbaar, je onderhoud negeren is op den duur nog kostbaarder. Doe dat dus zeker niet. Wees slim en zet hier geld voor opzij. Doe je het zelf? Zorg er dan voor dat je weet wat je doet. Lees je goed in, schaf de juiste materialen aan en werk veilig als je op een ladder aan de slag gaat. De bouwmarkt kan je hierover adviseren.

Lekkages

De meest vervelende dingen die je kunt meemaken als huiseigenaar zijn lekkages. Soms heb je niet eens door dat er een lekkage is. Je ziet pas aan de meterstand dat er veel meer water is verbruikt dan normaal. Dan is er hoogstwaarschijnlijk sprake van een lek in je leidingen in de kruipruimte. Andere lekkages, in douche of toilet, zijn vaak sneller zichtbaar. Je ziet dan vochtplekken in de muur ontstaan. Het is dan zaak het water af te sluiten en zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen. Soms moet je pleisterwerk vervangen worden om verdere vochtschade te beperken.

Onderhoud aan je motor en auto

Natuurlijk is je woning niet het enige kostbare in je bezit. Als je een auto of motor hebt wil je daar ook goed voor zorgen. Zo rijd je veilig en kun je langer genieten van je voertuigen. Controleer op tijd je oliepeil, bandenspanning en breng je auto en motor weg voor onderhoud als dat nodig is. Met smeermiddelen via olieonline zoals hydrauliek olie 46 voor compressorsmering zorg je goed voor je voertuigen en apparaten. Deze hulpmiddelen en motorolie van Olieonline.nl bewaar je bij voorkeur in de garage.

 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.