Rolgordijnen behoren al jaren tot de meest gekozen vormen van raamdecoratie in Nederland. En dat is ook helemaal niet zo gek, want met deze raambekleding kan je werkelijk alle kanten op. Doordat ze in heel veel verschillende stijlen en modellen verkrijgbaar zijn, kan je er werkelijk iedere ruimte in huis mee verrijken. In dit artikel vertellen we je meer over het duo rolgordijn.

Duo rolgordijnen bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit dubbele stofbanen. Deze kun je subtiel over elkaar heen bewegen met een kettingbediening. Duo rolgordijnen kunnen in heel veel verschillende interieurs worden verwerkt. Ze bieden veel sfeer, zijn eenvoudig te monteren en bieden een enorm gebruiksgemak. Wil je een duo rolgordijn inmeten, maar ben je stiekem nog niet geheel overtuigd van de kwaliteiten van dit gordijn? Wij geven je graag meer inzicht in de belangrijkste kenmerken van deze raambekleding.

Voordelig geprijsd

Het grootste voordeel van duo rolgordijnen is toch wel de prijs. Ze zijn tegenwoordig ruimschoots op de markt verkrijgbaar. In werkelijk alle soorten en maten. En dan niet alleen in heel veel verschillende varianten, maar ook nog voor zeer uiteenlopende prijzen. Over het algemeen kunnen we stellen dat duo rolgordijnen zeer voordelig geprijsd zijn. Hierdoor zijn ze voor werkelijk iedereen geschikt. Of je nu over een volle of krappe beurs beschikt, mogelijkheden genoeg!

Voordelig geprijsd

Hoeveelheid lichtval en privacy in eigen hand

Kenmerkend voor een duo rolgordijn is dat je zelf controle houdt over de hoeveelheid lichtval en privacy in huis. Je hoeft geen afweging te maken tussen lichtval en privacy, het is allebei mogelijk. Daardoor zijn duo rolgordijnen met name in de woonkamer uitermate geschikt. Door de rollende stoffen eenvoudig over elkaar heen te bewegen, bepaal je zelf in hoeverre je de natuurlijke lichtval in huis haalt en wat dit betekent voor de privacy. Met behulp van duo rolgordijnen bepaal je zelf de gulden middenweg. Iets wat bij heel veel andere vormen van raambekleding niet mogelijk is.

Decoratieve functie

Duo rolgordijnen zijn niet alleen heel praktisch in gebruik, ze leveren ook nog eens een decoratieve functie. Kortom, ze zijn ook nog eens een lust voor het oog. Bovendien zijn ze in heel veel verschillende soorten en stijlen verkrijgbaar, waardoor je ze geheel kunt afstemmen op jouw eigen wensen en interieurstijl. Hierdoor vind je altijd een duo rolgordijn die bij jouw woning en stijl past. Wil je meer sfeer in huis? Kies dan voor duo rolgordijnen.

Niet te gebruiken in de slaapkamer

Het is natuurlijk nooit geheel onvermijdelijk dat raambekleding ook nadelen moet hebben. Iedere vorm van raambekleding beschikt ook over nadelen. Zo ook het duo rolgordijn. Gelukkig kun je zelf bepalen in hoeverre deze opweegt tegen de nadelen. Het enige nadeel van duo rolgordijnen is dat ze niet in iedere ruimte gebruikt kunnen worden. Dit komt er met name door omdat duo rolgordijnen niet totaal verduisterd kunnen worden. Hierdoor is het een veel minder goede keuze voor de slaapkamer. In de woonkamer levert deze functie echter enkel voordelen op. Het hangt er daarom ook net vanaf waar je naar op zoek bent. In de meeste gevallen volstaat een duo rolgordijn prima!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.