De Scandinavische woonstijl is al jarenlang zeer populair binnen ons land. We zijn dol op de karakteristieke kenmerken van deze stijl, maar weten vaak niet goed hoe we dit kunnen doorvoeren binnen ons interieur. Doordat de populariteit continu blijft stijgen, zijn we al gauw bang dat we niet meer uniek zijn. Dat ons interieur uit een standaard catalogus kan komen. Wil jij het écht Scandinavische gevoel in huis brengen én genieten van uniciteit? Neem dan de volgende drie topmerken in Scandinavisch design eens onder de loep. Je zal versteld staan!

#1 Ferm Living

Ferm Living is een Deens merk dat zich heeft gespecialiseerd in het vervaardigen van accessoires. Van kussens tot plantenbakken: het aanbod is reusachtig.  Accessoires spelen natuurlijk een belangrijke rol binnen de Scandinavische stijl. Deze stijl wordt uiteraard gekenmerkt door een minimalistische uitstraling. Te veel tierelantijntjes is dan ook geen goed idee. Natuurlijk betekent dit niet dat je geen sfeervolle elementen aan de woning mag toevoegen. Het is alleen van essentieel belang dat elk accessoire een functie heeft en op de juiste manier binnen de woning wordt verwerkt. Een prachtig kussentje uit de Ferm Living Harlequin serie is bijvoorbeeld niet alleen heel stijlvol, maar ook nog eens ontzettend praktisch. Door middel van de grafische prints, vrolijke kleurencombinaties en de aandacht voor een natuurlijke uitstraling, is Ferm living een zeer geliefd merk binnen het Scandinavisch design. Ferm Living

#2 Andtradition (&tradition)

Als je op zoek bent naar prachtige design meubels en design lampen, ben je bij &tradition aan het juiste adres. Dit zeer geliefde merk, dat ook wel liefkozend Andtradition wordt genoemd, ontwerpt meubels en verlichting in alle soorten en maten. Kenmerkend voor dit merk is de liefde voor de natuur en het gebruik van ruwe materialen, dit is duidelijk te merken als je hun collectie aanschouwt. De ontwerpers verliezen geen moment hun Scandinavische roots uit het oog.

Iedere collectielijn van &tradition is uniek. Telkens weer weten ze ons te verrassen met de meest unieke ontwerpen. De &tradition Fly is hier een goed voorbeeld van. Bij deze collectie hebben de ontwerpers een brug geslagen tussen klassiek en modern. De ideale mix is hiermee gevonden en dat levert een geweldig plaatje op.

andtradition

#3 Normann Copenhagen

Norman Copenhagen behoort tot één van de meest succesvolle merken binnen het Scandinavische design. Het begon allemaal in 1999. Jan Andersen en Poul Madsen bundelden de krachten om hun unieke kijk op design meubelen weer te geven. Hun eerste winkeltje was een feit. Hun creatieve ideeën werden smakelijk ontvangen. Norman Copenhagen werd bekroond met enorm veel prijzen voor productdesign. Al snel konden ze hun kleine winkeltje verkopen en vestigden ze het bedrijf in een oud bioscoopgebouw. De eerste ‘Flagship Store’ was geboren.

Norman Copenhagen staat vooral bekend om haar uniciteit. Het merk weet continu te verrassen en geeft een geheel eigen invulling aan het Scandinavisch design. Natuurlijk worden de Scandinavische roots niet vergeten. Ieder natuurproduct wordt met respect behandeld en het gebruik van ruwe materialen is eerder regel dan uitzondering. De unieke design meubelen en woonaccessoires hebben al menig harten veroverd.

normann-copenhagen

 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.