In ons land hebben we behoorlijk veel last van ongedierte. In de wintermaanden houden de beestjes zich vaak gedeisd, maar in de lente en zomer niet. In deze seizoen komt ongedierte juist extreem veel voor. De beestjes duiken niet alleen op in de natuur, maar vinden ook steeds vaker hun weg naar woningen. Ook jouw huis is dus niet veilig. Sterker nog, in iedere woning in ons land komt ongedierte voor en dat het hele jaar door! Toch begrijpt lang niet iedere inwoner van Nederland waarom beestjes zich in huizen en gebouwen begeven. Wij geven jou hieronder wat tekst en uitleg over.

Makkelijk om aan voedsel te komen

Net als mensen kan ongedierte ook niet zonder voedsel. Om zich te voeden, moeten de beestjes op zoek naar eten. In de natuur is dit lang niet altijd voorhanden, maar in woonhuizen vaak wel. De gemiddelde Nederlander laat namelijk nogal wat etensresten slingeren. Niet vreemd dus dat ongedierte zich graag nestelt in een huis. Wanneer er eten blijft slingeren, hoeft ongedierte immers maar weinig moeite te doen om zich te voeden. Het komt overigens ook vaak voor dat ongedierte opduikt in aangebroken verpakkingen. Op deze manier wordt het natuurlijk helemaal een eitje om aan voedsel te komen.

Gunstig klimaat

Voedsel is één van de belangrijkste redenen waarom ongedierte zich in huizen vestigt. We moeten echter ook niet vergeten dat het klimaat een belangrijke rol speelt. In veel woningen in ons land is het namelijk lekker warm. Ook is de luchtvochtigheid is vaak hoog. En laat dit nu net twee factoren zijn waar ongedierte dol op is. In de natuur is het vaak lastig voor ongedierte om dit soort plekken te vinden, maar in huis niet. In oude woningen duikt ongedierte doorgaans overal op. Door de slechte isolatie is het hier vaak vochtig. En zodra de kachel aangaat, wordt het alleen nog maar aangenamer. In nieuwbouwwoningen duikt ongedierte vaak op in de keuken, toilet of de badkamer. De luchtvochtigheid is hier vaak aanzienlijk hoger dan in de rest van het huis.

badkamer schimmel

Veel verstopplaatsen

De gemiddelde woning in Nederland heeft nogal wat kieren, gaten en scheuren. Dit is ten eerste ideaal voor ongedierte om binnen te dringen. Daarbij komt dat zij dit soort plekken ook vaak als schuilplaats gebruiken. Indien de beestjes zich op deze plekken verstoppen, is de kans klein dat mensen hen vinden. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer plekken in huis waar de beestjes zich schuil kunnen houden. Wat te denken van de kelder bijvoorbeeld? Of onder de kast, bank of in keukenkastjes? De mogelijkheden zijn legio, waardoor zij niet snel gevonden worden in woonhuizen.

Ongedierte uit huis weren

Zoals gezegd is ongedierte in huis tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Het is helaas niet te voorkomen om de beestjes geheel uit te roeien. Toch kunt u wel het nodige doen om ongedierte uit uw woning te weren. Te beginnen met het dichten van kieren, gaten en spleten. Daarnaast is het belangrijk dat u geen voedsel laat slingeren. Lukt het u op deze manier nog niet om ongedierte buiten de deur te houden? Doe dan een beroep op een professionele ongediertebestrijder. Hij kan u helpen om het aantal beestjes in uw woning drastisch te verlagen.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.