Ga je binnenkort jouw woning verbouwen of wil je slechts enkele kleine klusjes in en om het huis uitvoeren? Dan zijn een aantal praktische klustips natuurlijk nooit weg!

Klussen kan iedereen. Natuurlijk betekent dit niet dat iedereen er even goed in is en moeten sommige grote klussen wel aan professionals overgelaten worden, maar de meeste mensen zijn wel tot de kleine klusjes in staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van extra stopcontact, het ophangen van een lamp of het vernieuwen van de gordijnen. Er zijn nu eenmaal klusjes die vrijwel iedereen zelf uit kan voeren. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je met enkele zaken rekening houdt. Daarom zetten wij 4 praktische klustips voor klussen in huis voor jou op een rijtje.

1.         Schaf kwalitatief gereedschap aan

Allereerst is het belangrijk om over een goedgevulde gereedschapskist te beschikken. Zelfs als incidenteel klusser is het prettig om over voldoende gereedschap en bouwmaterialen te beschikken. Het is immers vervelend als je voor ieder klein klusje bij iemand anders aan moet kloppen om gereedschap te lenen. Of voor elk schroefje naar een bouwmarkt moet rijden. Haal daarom sowieso een multifunctionele dopsleutel, hamer, schroevendraaier en eventueel een kleine accuboormachine in huis. Vergeet daarnaast ook een voorraad aan schroefjes en spijkers niet. Zo heb je in elk geval het basisgereedschap in huis om de meeste klussen uit te kunnen voeren.

Schaf kwalitatief gereedschap aan

2.         Bezuinig nooit op materiaal

Vooral tijdens grootschalige verbouwingen zien we vaak dat mensen op het materiaal proberen te bezuinigen. Probeer dit echter nooit te doen. Juist het materiaal maakt dat het resultaat straks naar wens is. Als je hier op gaat bezuinigen, zal dit alleen maar enorm veel ergernissen opleveren. Bovendien is zo ook de kans groot dat de materialen binnen zeer korte tijd opnieuw vervangen moeten worden. Hierdoor lijkt het misschien op het eerste gezicht alsof je nu goedkoper uit bent, maar kan je later nog voor enorm veel extra kosten komen te staan.

3.         Raadpleeg een professional

Wil je zelf de badkamer of keuken aanpakken? Of heb je een andere grote verbouwing in gedachten? Dan is het belangrijk om vooraf alvast een professional raad te plegen. Zeker als je iets aan de constructie van de woning wilt veranderen. Je kunt immers voor enorme problemen komen te staan als je niet weet of een muur ook de constructie van het huis draagt. Wanneer je dan direct op slopen overgaat, kan dit enorme vervelende gevolgen hebben. Wees daarom nooit bang om een professional raad te plegen, want zo zorg je er enkel voor dat de verbouwing nog soepeler zal verlopen.

Raadpleeg een professional

4.         Maak een checklist

Moet je enorm veel klussen in huis uitvoeren? En zie je door de bomen het bos niet meer? Dan is het allereerst belangrijk om meer inzicht te krijgen. Vergelijk het met een gereedschapkist. Als deze niet goed geordend is, weet je niet meer wat je nodig hebt of wat je in huis hebt. Dit geldt ook zo bij klussen. Bovendien veroorzaakt dit ook vaak uitstelgedrag, omdat je simpelweg niet meer weet waar je als eerste aan moet beginnen. Maak daarom een checklist en beschrijf wat er precies gedaan moet worden en in welk tijdsbestek. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.