Tegenwoordig is het aanbod in raamdecoratie oneindig waardoor het kiezen nog wel eens lastig kan worden. Daarnaast wil je dat jouw raamdecoratie past bij jouw interieurstijl. Om de juiste raamdecoratie te kiezen moet je eerst weten welke stijl jouw interieur en inrichting is. Aan de hand van de meest populaire woonstijlen geven wij tips welk type raamdecoratie het beste hierop aansluit.

Modern interieur met een trendy houten jaloezie

Een modern interieur kenmerkt zich door de strakke lijnen, eenvoud en luxe materialen. De kleuren zwart, grijs, wit en bruin met soms een kleur die eruit springt in bijvoorbeeld een lamp of accessoire. Houten jaloezieën passen perfect binnen de moderne woonstijl. Een houten jaloezie heeft een mooie en luxe uitstraling en past goed bij de strakke lijnen van het interieur.

houten jaloezie

Scandinavische inrichting met minimalistische raamdecoratie
Een Scandinavisch interieur heeft net als een modern interieur strakke lijnen, maar binnen deze stijl draait het om ‘less is more’. Het is een licht interieur met veel natuurlijke elementen zoals hout. Rolgordijnen worden veel gekozen in een Scandinavische inrichting, omdat deze veel licht doorlaten en ze minimalistisch zijn. Ook houten jaloezieën passen goed binnen deze woonstijl. De houten materialen van de lamellen komen hierbij terug bij de rest van het interieur.

Industriële inrichting met strakke raamdecoratie

Stoer, robuust en authentiek. Dit kenmerkt de woonstijl industrieel en zie je terug in de materialen van metaal, hout en beton die worden gebruikt. De basiskleur bij een industriële inrichting is wit met verschillende grijstinten. Jaloezieën in donkere kleuren zijn een goede match met deze inrichting. Houd de jaloezieën wel zo minimalistisch mogelijk. Kies dus voor een ladderkoord in plaats van een ladderband. Zowel houten jaloezieën als aluminium jaloezieën zijn goed geschikt.

Industriële inrichting met strakke raamdecoratie

Landelijke inrichting met sfeervolle raambekleding
Een landelijke stijl heeft een warme, robuuste en natuurlijke uitstraling. Kies binnen dit interieur ook voor een warme vorm van raamdecoratie. Vouwgordijnen of houten jaloezieën in combinatie met gordijnen zijn dan ook een aanrader. De sfeervolle stoffen materialen geven het interieur een gezellige en warme uitstraling.

Kies raamdecoratie dat bij jouw interieurstijl past

Het is dus belangrijk dat jouw raamdecoratie past in jouw huis en interieur. Bij elke inrichting en stijl past een ander soort raambekleding. Zorg dat je daarom van te voren weet welke stijl jij wilt toepassen in je interieur. Wil je nog meer raamdecoratie inspiratie zien? Bekijk dan de inspiratie blogs van INHUIS Plaza voor meer raambekleding ideeën.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.