Raamdecoratie is echt het puntje op de i als het gaat om je interieur. Het geeft sfeer, warmte en zorgt voor een gezellige look. Toch is privacy ook niet heel onbelangrijk. Een belangrijk aspect van raamdecoratie is de privacy. Je hebt namelijk geen zin in vervelende pottenkijkers als jij je Netflix marathon in pyjama ingepland hebt staan. De volgende vormen van raamdecoratie op maat zijn perfect als je wat meer privacy wil. 

#1 Duette gordijnen

Duette gordijnen zijn in de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat komt vooral door de zogeheten top down bottom up bediening. Bij dit type bediening wordt het gordijn namelijk tussen twee koorden gespannen. Aan de boven- en onderkant worden vervolgens handgreepjes geplaatst, zodat je je nieuwe Duette gordijn goed kunt bedienen. Het grote voordeel? Je kunt het gordijn nu op elke gewenste hoogte hangen. 

Genieten van je privacy, maar wil je ook genieten van het zonlicht? Laat het Duette gordijn dan aan de onderkant van het raam hangen. Vind je dit toch wat te saai? Dan kun je het gordijn ook aan het midden van het raam hangen. Zo kunnen gluurders net niet boven en net niet onder het gordijn door kijken! 

#2 Houten jaloezieen

Naast Duette gordijnen zijn houten jaloezieën ook een goede optie. Doordat de horizontale lamellen over de gehele lengte van het raam hangen, is het ook hier lastig om van buitenaf naar binnen te gluren. En als je je jaloezie laat afwerken met bijpassend ladderband maak je het de gluurders nog lastiger. 

Nog een bijkomend voordeel: deze vorm van raamdecoratie is goed isolerend! Zo hoef je ‘s winters minder hard te stoken en ‘s zomers geen gebruik te maken van de airco. Win-win! Wist je trouwens ook dat je bij MijnRaamdecoratie gratis kleurstalen aan kunt vragen?

#3 Gordijnen

Last, but definitely not least: gordijnen op maat. Vitrage gordijnen worden gemaakt van een stof die los is geweven. Hierdoor komt er nog voldoende natuurlijk licht naar binnen. Toch is het voor mensen ook hier lastiger om naar binnen te gluren. Van buitenaf zie je enkel schimmen. Wil je nog iets meer privacy? Dan zijn inbetween gordijnen op maat een goede keuze. 

Twijfel je nog over welke keuze de beste is voor jouw interieur? Instagram en Pinterest zijn twee leuke platformen om wooninspiratie op te doen. Kom je er daarna nog niet uit? Maak dan een afspraak in een showroom zodat je verschillende mogelijkheden kunt testen en vergelijken!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.