Tegenwoordig hebben we veel ‘slimme’ apparaten in huis, bijvoorbeeld smartphones en smart-televisies. Maar heb jij wel eens de term ‘smart home’ gehoord? Een smart home is een ‘slim huis’ dat is voorzien van een domotica-systeem. Door middel van zo’n systeem werken allerlei apparaten binnenshuis samen en doen zij automatisch wat zij moeten doen. Een thermostaat regelt via dit systeem bijvoorbeeld automatisch de temperatuur, en lichten gaan om bepaalde tijden aan en uit. Rust jij je huis uit met een slim systeem, dan wordt je leefcomfort verhoogd. Een domotica-systeem is ook een handig middel om je huis te beveiligen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden maar wil je meer weten voordat je een domotica specialist consulteert? In dit artikel geven we je informatie over domotica-systemen.

Slimme huizen zijn maatwerk

Heb jij wel eens van domotica-systemen gehoord? Domotica is een verzamelnaam voor applicaties waarmee je je huis slim beveiligt en optimaliseert. De apparaten in je huis worden op je eigen leefgedrag afgestemd door middel van een netwerk van sensoren, software en hardware. Voor domotica-systemen kun je terecht bij een specialist voor een Custom Install. Dit betekent dat een volledig systeem op jouw wensen en behoeftes wordt afgestemd. Een domotica-systeem is immers maatwerk: de automatisering van je huis is persoonlijk. Wat jij wilt of nodig hebt, is niet hetzelfde als wat een ander wil.

Altijd veilig met Satel

Misschien laat jij wel eens een lichtje aan als je ‘s avonds van huis gaat. Zo breng je inbrekers op het verkeerde spoor. Met een domotica-systeem worden dit soort handelingen verleden tijd. Zet jij het systeem in vakantiemodus, dan lijkt het automatisch alsof je thuis bent. De verlichting gaat om bepaalde tijden aan en uit en de tv of radio idem dito. Door bewegingsmelders word jij op de hoogte gehouden van ongewenste gasten rond of in jouw huis en kun je zelfs een elektrische hond laten aanslaan. Een alarmsysteem als dat van het merk Satel laat je daarbij op afstand alle ramen en deuren vergrendelen. Satel biedt verder nog een aantal handige beveiligingstoepassingen die perfect kunnen worden geïntegreerd met andere apparatuur, zoals camera’s. Satel is daarbij bijzonder goed te combineren met een FIBARO home automation system, waardoor er ook nog eens een wereld van comfort voor je open gaat.

Comfort en veiligheid

Met een domotica-systeem als FIBARO kun je veel meer dan alleen je huis beveiligen. Je kunt bijvoorbeeld de verwarming en verlichting op tijdsbasis in- en uitschakelen. De garagedeur gaat automatisch open als jij komt aanrijden. Met je mobiel kan de voordeur op afstand worden geopend, en de lichten in de woonkamer worden automatisch gedimd als de TV aan wordt gezet. Klinkt dit allemaal goed? Dan kun je voor het laten installeren en instellen van een domotica-systeem met de componenten van FIBARO terecht bij een specialist.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.