Gaat u binnenkort uw badkamer verbouwen en weet u nog niet wat voor douche u moet nemen? Er zijn diverse keuzes mogelijk zoals een inloopdouche met of zonder douchewand. Daarnaast kunt u kiezen voor een complete douchecabine. De douche is een belangrijk onderdeel in de badkamer, dus het is verstandig om goed na te denken over uw keuze. In dit artikel vertel ik u wat de voordelen van een douchecabine zijn.

De voordelen van een douchecabine

Een groot voordeel is dat u een douchecabine overal in de badkamer kan plaatsen. U bent dus vrij om de ideale plek te bepalen. Als u de badkamer gaat verbouwen, dan kunt u eenvoudig de oude doucheruimte vervangen door een douchecabine.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om uw ideale douchecabine samen te stellen. U kunt ervoor kiezen om een douchebak te plaatsen. Heeft u liever het gevoel van een inloopdouche, met de voordelen van een douchecabine? Dan kan u de cabine direct op de tegels plaatsen. Voor mensen die slecht ter been zijn, is het aan te raden om de douchecabine direct op de tegels te plaatsen of een lage douchebak te kiezen. Zo wordt de douche toegankelijker en is er minder kans op ongelukken.

Kiest u voor een douchebak? Dan dient u rekening te houden met de afmetingen van de cabine en de douchebak. Deze dienen dezelfde afmetingen te hebben, zodat ze op elkaar aansluiten. De meest gangbare maat is 90×90 cm, wat voldoende is om lekker te douchen. Ook hier bent u erg flexibel, want een partij zoals Maxaro biedt douchecabines aan van 60 x 60 tot wel 140 x 140 cm. Genoeg keuze om de ideale douchecabine te kiezen voor uw badkamer.

Waarom kiezen voor een douchecabine?

De vorm van de cabine en het type deur zijn ook erg belangrijk. Heeft u voldoende ruimte in de badkamer, dan kan u gerust gaan voor een rechthoekige of een vierkante cabine gecombineerd met een draaideur. Heeft u niet zoveel ruimte in de badkamer? Kies dan voor een kwartronde of een vijfhoekige douchecabine. Hierdoor ontstaat er net wat meer ruimte buiten de cabine. De ruimte die hierdoor ontstaat lijkt niet veel, maar deze extra ruimte laat de badkamer toch comfortabel aanvoelen.

De belangrijkste reden om te kiezen voor een douchecabine, is wellicht het tegenhouden van het spetterende water. Hierdoor blijft de grond van de badkamer droog, wat douchen ook direct een stuk veiliger maakt. De meeste douchecabines hebben een douchebak met antislip, voor extra grip in de douche. Staat de douchecabine direct op de tegels? Dan wordt het aangeraden om stroeve tegels te nemen of tegels met een structuur.

 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.