Je kunt een Pallets kopen snel via het internet of je lokale leverancier. Let wel op dat er verschillende soorten pallets zijn. De meest verkochte soort is de Euro pallet. Deze wordt namelijk in heel Europa gebruikt. Je kunt er dus ook over de grens mee handelen. Een nieuwe pallet kost van tussen de 12 en 15 euro. Terwijl je ook een gebruikte kunt kopen tussen de 7 en 10 euro. Dat scheelt ongeveer zo’n 5 euro per pallet die je dus kunt besparen. Wanneer er dus een pallet kapot gaat wordt er vaak ook gekozen voor een nieuwe of tweedehandse pallet. Het repareren van de pallet is namelijk duurder als een nieuwe halen. Je herkent de pallet aan het brandmerk op de klossen. Meestal zit er ook statiegeld op waardoor je hem dus vaak kunt omruilen.

Hoe werkt het omruilen van pallets?

Het omruilsysteem van de pallet handelaars is een goed lopend proces. Door het heffen van statiegeld worden er niet onnodig veel pallets verspild. Vaak kun je de Europallet meerdere keren gebruiken. Dat is dan ook de voornaamste reden dat ze hier statiegeld op doen. In de meeste gevallen neemt de leverancier het ook mee wanneer ze bijvoorbeeld vracht komen brengen. Eventueel zou je ook zelf je pallet in kunnen leveren bij de leverancier. Door het heffen van statiegeld kan de prijs minimaal blijven. Daardoor heb jij een goedkopere pallet en wordt er niet onnodig materiaal verspild.

Voordelen van plastic pallets

Het grootste voordeel van een plastic pallet is dat je hem op maat kunt laten maken. Dit is ideaal wanneer je niet veel ruimte hebt in je magazijn. Vaak is het ook nog mogelijk om een palletbox aan te schaffen. Zo kun je de pallets stapelen als ze leeg zijn en hou je nog meer ruimte over. Je kunt plastic pallets kopen bij vele handelaren of op het internet. Daarnaast zijn plastic pallets ook nog eens weerbestendig. Dit zorgt ervoor dat je hem ontelbare keren kunt gebruiken. Ook is het onderhoudsvriendelijk omdat je het eenvoudig kunt reinigen met water. Houten pallets slijten snel en geven vaak splinters af. Daarom wordt de plastic pallet steeds meer verkocht. 

Hoe wordt een plastic pallet gemaakt?

Een plastic pallet wordt vaak gemaakt met een gietvorm. Het enige wat jij hoeft te doen is de juiste maten door te geven. Vaak hebben ze al een assortiment aan maten voor een voordelige prijs liggen. Dit komt dan omdat ze de gietvorm meerdere keren kunnen gebruiken. Het plastic wordt namelijk uit één stuk gegoten. Ook nemen ze weinig vocht op waardoor je er langer mee kunt doen. Daarnaast is de draagkracht van een plastic pallet stabieler en kan het veel meer gewicht hebben. Het is wellicht een stukje duurder maar wel een investering in de toekomst. En je hoeft nooit meer statiegeld innen voor je oude pallets. Omdat het maatwerk is zit er geen statiegeld op.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.