Veel Nederlanders zijn iedere maand een stuk meer geld kwijt dan nodig is, dit is natuurlijk erg zonde. Door bewust om te gaan met uw vaste lasten kunt u al snel een hoop geld besparen. Soms lijken de besparingen niet heel veel, maar als u alles bij elkaar optelt, tikt het behoorlijk aan. De meeste Nederlanders kunnen door goed op te letten, tegen de duizend euro per jaar besparen. Wilt u ook weten hoe u dat kunt doen? Wij geven u een aantal tips!

De energierekening

Besparen op uw energierekening kan op talloze manieren. Ten eerste is een goedkope energieleverancier natuurlijk handig. Verder zult u zuinig met uw energie om moeten gaan, zet de verwarming een graadje lager en doe hem ‘s avonds uit. Ook is het slim om te kiezen voor een zuinige verwarmingsketel, een Nefit ketel is een goede optie. Verder kunt u nog besparen door uw huis te laten isoleren of door zonnepanelen te laten plaatsen. Door bewust met uw energie om te gaan kunt u makkelijk honderden euro’s besparen.

De energierekening

Boodschappen

Een van de grootste kostenposten van een huishouden zijn de boodschappen, iedere maand gaat hier een hoop geld aan op. Het is dan ook logisch dat hier veel geld op bespaard kan worden. Besparen op uw boodschappen is erg simpel, toch doen veel mensen dit niet. Ze weten namelijk niet dat er zoveel geld te besparen valt. Door aanbiedingen in de gaten te houden komt u al een heel eind. Verder is het slim om maar 1 of 2 keer per week boodschappen te doen in plaats van iedere dag. Op het moment dat er een mooie aanbieding is kunt u gelijk meerdere producten kopen en bewaren in de voorraadkast.

Kijk uw abonnementen en verzekeringen na

Telefoon, internet, tv, uw zorgverzekering en misschien ook de krant, het zijn allemaal vast lasten waar we een hoop geld aan kwijt zijn. Hier kunt u ook een hoop op besparen. Het is bij deze kosten vooral belangrijk om regelmatig te vergelijken met andere aanbieders of leveranciers. Ook kan het slim zijn om af en toe over te stappen, dit scheelt veel geld. Een goed voorbeeld hiervan is de zorgverzekering. Aan het einde van het jaar stappen Nederlanders massaal over naar een nieuwe verzekeraar.

Zet alles op een rijtje

De reden dat veel mensen teveel geld kwijt zijn aan hun vaste lasten is omdat zij niet weten hoeveel zij kunnen besparen. Ga eens een paar uurtjes zitten om te kijken hoeveel geld u overal aan kwijt bent. Door dit op een rijtje te zetten zult u al snel zien waarop u kunt besparen. Hierdoor zult u bewuster en zuiniger met uw geld omgaan.

 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.