Er is bijna geen enkel interieur meer waar deze niet voorbij komt: de poef! Een multifunctioneler meubelstuk bestaat niet. Een gezellige uitstraling, comfy look, een handige bijzettafel, voetenbankje of gewoon extra zitplaats. Deze allemansvriend is in heel veel verschillende soorten verkrijgbaar. Hierdoor is er voor ieder interieur wel een geschikte poef te vinden. Een stijlvolle aanvulling aan je interieur en bovendien ook nog eens gewoon een heel handig meubelstuk. Heb jij nog geen poef in huis? Hier vind je 4 redenen waarom een poef echt onmisbaar is!

1.    Eenvoudig te verplaatsen

Plotseling meer visite dan verwacht? Of schijnt het zonnetje opeens heerlijk in de achtertuin, maar heb je geen zin of tijd om eerst nog alle tuinmeubels schoon te maken? Soms heb je gewoon even behoefte aan wat extra zitplaatsen. Zonder dat je allerlei capriolen uit moet halen. Een poef biedt in dat geval de uitkomst. Een zware stoel is vaak lastig te verplaatsen en door zijn totale grootte ook lastig hanteerbaar. Een poef is over het algemeen relatief licht en kan door zijn compacte formaat eenvoudig verplaatst worden. Handig om snel extra zitplaatsen te creëren.

2.    Handig met jonge kinderen

Is de bank éindelijk gevuld met visite, beginnen de kinderen te klagen dat zij geen plekje hebben om te zitten. Of waarschuw je je kind voor – jouw gevoel – al voor de duizendste keer dat hij niet moet klimmen op de bank? Een goossens poef is dan alles wat je nodig hebt. Een poef is ideaal voor kinderen. Het is zacht, waardoor ze zich minder gemakkelijk bezeren en het kan vrijwel niet stuk. Hierdoor is het de perfecte plek om lekker te ravotten of om je kind snel een eigen plekje te geven, wanneer dit op de bank tijdelijk niet mogelijk is. Bovendien is het zitvlak vaak zo groot dat er gemakkelijk twee jonge kinderen op kunnen zitten. Dat is nog eens makkelijk opgelost!

goossens poef

3.    Past in ieder interieur

Het grootste voordeel van een poef is dat deze gemakkelijk in ieder interieur te integreren is. De poef is in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Hierdoor is er voor ieder wat wils te vinden. Liefhebbers van de industriële stijl kiezen voor een leren poef in cognackleur of zwart, terwijl liefhebbers van de landelijke stijl eerder voor een geweven poef kiezen. Mogelijkheden genoeg om jouw interieur een stijlvolle aanvulling te geven.

Het is ook leuk om extra contrast in het interieur aan te brengen door verschillende stijlen met elkaar te combineren. Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten is dat de industriële stijl zich ook kenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen. Naast alle stoere en rauwe accenten geeft het dan ook juist een mooi effect om een wollen poef te plaatsen. Dit vormt dé eyecatcher van de ruimte.

4.    Handig voetenbankje

Eindelijk thuis na een lange dag werken? Dan verdienen je voeten natuurlijk wel wat rust. En in dat geval is het prettig als je ze lekker omhoog kunt leggen. Een poef is een uitstekend alternatief voor een simpel voetenbankje. Het ziet er veel sfeervoller uit, ligt lekker comfortabel en is gemakkelijk bij de bank te schuiven.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.