Sta je in dubio om een pelletkachel aan te schaffen? Het heeft ook wel iets, zo’n gezellig vuurtje in de woonkamer of op zolder. Er zijn ook veel voordelen aan houtpellets als warmtebron. In dit blogartikel lees je meer over de voordelen van houtpellets.

Waarom stoken op houtpellets?

Er zijn drie opvallende voordelen aan het gebruik van houtpellets, namelijk:

  1. Het gebruik ervan is erg milieuvriendelijk
  2. Houtpellets zijn efficiënt in gebruik en brandstofbesparend
  3. Pellets zijn praktisch te gebruiken voor de kachel
  4. Veilig en gezellig

Wil je nog meer weten over de kosten, voordelen en het gebruik van houtpellets? Stel dan je vragen aan specialist in houtpellets delangebv.nl.

Waarom stoken op houtpellets?

#1 Milieuvriendelijk gebruik

Het gebruik van houtpellets voor de kachel is wel degelijk milieuvriendelijk. Pellets komen uit bossen met het FSC-keurmerk. Dat wil zeggen dat er voor elke gekapte boom in het bos, weer een nieuwe voor in de plaats komt. Ook zijn de pellets vooral een afvalproduct. Restanten hout van verschillende bronnen worden verwerkt tot brandstof voor de kachel. Bovendien bevatten houtpellets geen schadelijke stoffen. Als je de kachel aanmaakt met de korrels, komen er geen schadelijke stoffen zoals CO2 vrij. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen als je het geperste hout in de kachel gooit.

#2 Efficiënt en brandstofbesparend

Een andere reden om een pelletkachel aan te schaffen is, dat je ook nog eens veel kosten bespaart. Pellets hebben een hoog rendement. Dat houdt in dat je veel warmte krijgt voor weinig brandstof. In verhouding tot gas en benzine scheelt het soms wel 50 procent in de kosten. Dat is zeker de moeite waard.

#3 Vooral erg praktisch

Pellets zijn niet alleen goed voor het milieu en voor de jaarlijkse energierekening, maar ze zijn ook erg gebruiksvriendelijk. In tegenstelling tot brandhout voor de open haard, nemen pellets veel minder ruimte in beslag. Haardblokken zijn vaak log en moeilijk droog te houden. Pellets liggen verpakt in plastic zakken van meestal 15 kilo, zodat er geen vocht bij kan komen. Als ze beschut liggen in een schuur of droge opslagplaats, ben je helemaal goed verzekerd van een prettig en heet vuurtje in de kachel.

Omdat de pellets kleine korrels zijn, is het makkelijk om de kachel te voorzien van nieuwe brandstof. Dit gaat vooral door een lade of een luik. Op deze manier gaat er ook geen warmte verloren als de kachel brandt.

#4 Veilig en gezellig

Als mens wordt je ook warm van binnen wanneer je zo’n gezellig, knisperend vuurtje in huis hebt branden. Dat is toch hartstikke fijn als het buiten zo koud is? Bovendien zijn pelletkachels en pellets veilig in gebruik. Omdat je de pellets in een luik of lade van de kachel gooit, komen je handen niet in contact met open vuur. Bij haardblokken is dit wel het geval.

Kortom, met een pelletkachel bespaar je op de kosten, draag je je steentje bij aan het milieu, het is praktisch in gebruik en het staat erg leuk in je woonkamer tijdens de winter. Genoeg redenen om over te stappen!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.