Rond de feestdagen sturen we extra veel kaarten en brieven. Omdat je toch even op papier wil zetten hoeveel iemand voor je betekent of omdat je die kennis een gelukkig nieuwjaar wil wensen. Wat de reden ook is: december is dé maand om gevulde enveloppen op de post te doen. We snappen dat je al genoeg te regelen hebt rond de feestdagen en daarom helpen we je graag een handje met de volgende tips. Zo kies jij gemakkelijk de juiste enveloppen voor je kerstcorrespondentie en alle andere post die je door het jaar heen verstuurd.

Welk formaat envelop voor mijn kaart?

Bij het aanschaffen van standaard kerstkaarten kun je vaak gelijk een envelop in het juiste formaat kopen. Hartstikke handig! Kies je een unieke kaart of ga je zelf een kaart maken, op de computer of creatief aan de keukentafel, dan zul je toch echt zelf een envelop met de juiste afmetingen moeten zoeken. Je kunt hierbij het beste de specifieke kaart opmeten en een envelop kopen die zowel in de breedte als in de lengte 1 centimeter groter is. Dit betekent dat er aan alle zijden van je kaart een halve centimeter ruimte overblijft. Hierdoor is er genoeg ruimte om de kaart soepel en zonder beschadigingen in de envelop te schuiven. En kan de ontvanger de post later natuurlijk gemakkelijk openen.

Welk formaat envelop voor mijn kaart

Welk formaat envelop voor mijn brief?

Het schrijven van een brief gebeurt tegenwoordig een stuk minder, maar dat maakt het ontvangen van deze post juist extra bijzonder. Ga jij deze feestdagen een brief versturen? Of zoek je vaker enveloppen voor correspondentie door het jaar heen? Je kunt uitgaan van de volgende richtlijnen. Een A4-vel (ongevouwen) past in een EA4 envelop. Wil je meerdere ongevouwen A4-vellen gestapeld verzenden? Dan kom je bij een C4 of EB4 uit. Een dubbelgevouwen A4-vel gaat in een EA5 type en een stapeltje hiervan past dan weer in een C5 envelop. Vouw je de brief tweemaal, waardoor er drie gelijke vlakken ontstaan, dan is een EA5 of EA6 type de juiste keuze.

Hoe maak ik mijn enveloppen feestelijk?

Tijdens de feestdagen wil je misschien net dat beetje extra doen om je post nog leuker te maken. Een mooie kaart of brief is dan slechts stap 1. Je kunt de enveloppen zelf ook mooi maken. Je verpakt een cadeautje toch ook niet in blanco inpakpapier? Kies eens voor een gekleurde envelop of ga helemaal los en versier de enveloppen zelf voor een unieke, persoonlijke touch. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Je kunt bij het decoreren allerlei kantoorartikelen gebruiken, zoals glanslakmarkers of brushpennen. Let op: zorg er altijd voor dat het adres duidelijk zichtbaar blijft.

Een postzegel op de envelop

Het enige wat je nu nog moet doen is een (kerst)postzegel op je envelop plakken en je kaart of brief kan op de post. En dan maar wachten op de leuke reacties!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.