Het vloerkleed is eigenlijk niet meer weg te denken uit de huidige Nederlandse woontrends. Dit woonitem is van alle markten thuis en kan voor meerdere doeleinden worden ingezet. Daarbij is een vloerkleed niet alleen zeer praktisch, maar is het ook nog eens een geweldige eyecatcher voor iedere ruimte. Toch is het kiezen van het juiste vloerkleed niet zo eenvoudig als het lijkt. Je kan met een vloerkleed verschillende onderdelen in een ruimte tot één geheel maken en deze moet ook nog eens sfeervol zijn, maar hoe bereik je dit effect? Hoe zorg je er voor dat het vloerkleed niet alleen een praktische, maar ook nog eens een decoratieve functie vervult? In dit artikel geven we je een aantal tips bij het vinden van hét perfect vloerkleed.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een nieuw vloerkleed

Wil je een nieuw vloerkleed kopen? Dan is het belangrijk om enkele punten te letten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het formaat, de stijl en de vorm van het kleed. Deze vormen de basis voor het maken van de juiste keuze.

Bedenk eerst waarom je precies een vloerkleed wilt aanschaffen. Ben je simpelweg opzoek naar een decoratief woonitem en wil je van meer warmte in huis genieten? Of wil je een kleed om koude voeten in de slaap- of woonkamer te voorkomen? Er kunnen meerdere redenen zijn waarom jij een vloerkleed wilt aanschaffen, ook die redenen zijn van belang voor het maken van een keuze.

Let er daarnaast ook op dat het formaat bij jouw woning past. In de winkel lijkt een vloerkleed al snel kleiner dan hij in werkelijkheid is. Als je je hierop verkijkt, is de kans groot dat je straks met een veel te groot kleed in huis zit. Meet daardoor altijd goed op hoe groot het kleed maximaal mag zijn. Kan je je niet goed voorstellen hoe het formaat van het door jou gekozen kleed er in de ruimte uit gaat zien? Leg dan boeken of kranten neer die het formaat moeten nabootsen. Zo krijg je een goed idee van het resultaat.

nieuwe vloerkleed kopen

Welke vorm?

Voor welke vorm kies je? De meeste mensen kiezen tegenwoordig nog steeds voor een rechthoekig vloerkleed, maar er zijn nog zoveel meer opties. Als je dol bent op een strak interieur, zijn strakke en rechte lijnen inderdaad aan te raden. Inmiddels zien we in de huidige woontrends dat meer organische vormen populair zijn. In dat geval kan een rond vloerkleed het interieur direct een stuk speelser maken. Hierdoor staat een rond vloerkleed perfect in een vierkante ruimte.

Ben je op zoek naar een vloerkleed in de gang of de hal? Kies dan voor een langwerpig model. Zo oogt de entree veel ruimer en geef je gasten direct het gevoel dat ze welkom zijn. Bedenk echter wel dat een vloerkleed in de gang onhandig kan zijn met kleine kinderen of huisdieren. Deze zullen al snel vieze voet- en pootafdrukken achterlaten op het vloerkleed. Leer daarom iedereen aan om eerst de poten schoon te maken of de schoenen uit te trekken, voordat ze het huis betreden. Anders staan je nog een hoop frustraties te wachten!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.