Raambekleding is een van de belangrijkste elementen binnen een woning. Samen met de muren en vloeren vormen zij de basis voor een prachtig interieur. Waar we pakweg 10 jaar geleden nog een beperkt aanbod zagen in raamdecoratie, zijn de mogelijkheden tegenwoordig eindeloos. Of je nu kiest voor gordijnen op maat, jaloezieën of rolgordijnen, bij iedere raamdecoratie is het mogelijk om uit een breed scala van opties te kiezen. Enkel de keuze voor een simpel gordijn is niet meer te maken. Bij iedere keuze die je maakt, worden er ook vervolgstappen uitgezet. We kunnen het ons goed voorstellen dat die keuzes je overweldigen. Wanneer je een speciaalzaak binnenstapt, zal je hoofd direct duizelen van alle opties. Hoe weet je nog welke raamdecoratie het beste bij jouw interieurstijl en woning past? Wij zetten 4 tips en handige weetjes voor jou op een rijtje. Dat maakt de zoektocht naar dé perfecte raambekleding een stuk eenvoudiger.

1.         Blijf dicht bij jezelf

Het is tegenwoordig een stuk gemakkelijker om ervaringen van andere consumenten te lezen. Dit geeft veel voordelen. Zo weet je immers precies welke webshops betrouwbaar zijn en welke je beter kunt vermijden. Het heeft echter ook zijn keerzijde. Op het internet is iedereen in staat om zijn of haar eigen mening te delen. Hierdoor ontstaan er ook veel vooroordelen. Wanneer andere mensen luxaflex associëren met een kantoorpand, ben jij minder snel geneigd om dit in je woning toe te passen. Dat terwijl deze vooroordelen vaak helemaal niet kloppen. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten raambekleding mogelijk. Er bestaat niet één type velours gordijnen of luxaflex, deze kan je geheel naar eigen wens aanpassen. Voor elk soort raam is goede raambekleding te vinden. Laat je daarom nooit beïnvloeden door de reacties van anderen. Blijf dicht bij jezelf en jouw woonstijl. Jij bent uniek, zo ook je keuze voor raamdecoratie.

2.         Let op de woonstijl

Voordat je tot aankoop overgaat is het belangrijk om enkele zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de staat en de leeftijd van de woning. Een nieuwbouwwoning heeft uiteraard een zeer andere uitstraling dan een oude boerderij. Zoek raambekleding die past bij de sfeer en uitstraling van het huis. Denk bijvoorbeeld aan strakke rolgordijnen bij een nieuwbouwhuis of houten jaloezieën bij een oudere woning. Door de natuurlijke bouw van het huis te complimenteren, zal je zien dat de raambekleding nog mooier tot zijn recht zal komen.

woonstijl raamdecoratie

3.         Kleurkeuze

We merken vaak dat mensen voor veiligere kleuren kiezen. Vaak is dat wit of in het uiterste geval zwart. De felle en/of sprekende kleuren worden vaak angstig weggedrukt. Maar waarom eigenlijk? Raamdecoratie kan de woning direct een geheel nieuwe uitstraling geven. Durf daarom eens voor een kleurtje te gaan. Hiermee geef je het interieur een geheel nieuwe dimensie.

4.         Isolerende waarde

Is jouw woning al aardig op leeftijd? Dan is de kans groot dat deze niet goed geïsoleerd is. Dit heeft niet alleen nadelige gevolgen voor de energierekening, maar ook voor het woongenot. Wanneer je last hebt van tocht, kan de juiste raamdecoratie solaas bieden. Door dikkere gordijnen te gebruiken, verhoog je de isolerende waarde van het huis.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.