De zomer loopt alweer bijna ten einde en dat betekent dat veel mensen alweer hun tuin gereed aan het maken zijn voor het najaar. Het grootste voordeel van de komende maanden is dat je bij een tuinwinkel gegarandeerd leuke acties en kortingen kunt vinden. Ideaal wanneer je nog een aantal benodigdheden wilt kopen voor de tuin! Ben jij klaar om je tuin najaarsproof te maken en heb je binnenkort een bezoekje aan een tuincentrum op de planning staan? Laat je dan inspireren door de volgende tips om jouw shopsessie nog effectiever te maken.

Kies voor meerjarige planten

De grootste fout die je als tuinliefhebber kunt maken is kiezen voor seizoensplanten. Dit betekent namelijk dat je ieder seizoen aan de slag kunt met het verwijderen van verwelkte planten, terwijl je voor hetzelfde geld ook meerjarige planten had kunnen aanschaffen. Hier heb je – mits het juiste onderhoud – jarenlang plezier van, waardoor je op de lange termijn ook nog eens veel voordeliger uit zult zijn. Schaf bij de aankoop van nieuwe meerjarige planten ook direct een kwalitatieve felco snoeischaar aan, zodat je deze goed kunt onderhouden en ze niet letterlijk je tuin uit groeien.

Koop je nieuwe planten? Kies dan bij voorkeur voor planten zonder bloemen. Natuurlijk is het heel verleidelijk om voor dat prachtige bloeiende exemplaar te kiezen, maar de kans is groot dat deze snel zal uitvallen. Wanneer je kiest voor een plant met knoppen weet je gegarandeerd dat er nog bloemen zullen komen en geniet je van meer sfeer in de tuin dit najaar.

Maak een ‘boodschappenlijstje’

Voordat je gaat shoppen in een tuincentrum (of een tuinwinkel online bezoekt) is het belangrijk om te weten waar je voor komt. Waar ben je naar op zoek? Zet dit allemaal voor jezelf op een rijtje. Het maakt hierbij niet uit of je een grote uitgave wilt doen en zelfs een vlonder tuin Thomassen-PP.nl wilt samenstellen of simpelweg een bloemetje wilt kopen, zorg dat je dit op papier zet. Wanneer je zonder lijstje (online) gaat shoppen is de kans namelijk enorm groot dat je met onnodige aankopen terugkomt. En dat is niet alleen zonde van je geld, maar hierdoor loop je ook het risico dat je het broodnodige juist vergeet. Niet doen dus!

vlonder tuin

Vraag om advies

Kom je er echt niet uit en kan je wel wat extra hulp gebruiken? Schroom je dan zeker niet om advies te vragen aan één van de medewerkers in het tuincentrum. Zij beschikken doorgaans over jarenlange ervaring met bloemen en planten en weten jou alles te vertellen over tuinieren. Neem voor de zekerheid eventueel een schets en foto’s van de tuin mee, zodat ze een beter beeld krijgen van hetgeen wat je beschrijft. Op basis van die informatie en je persoonlijke wensen kunnen zij helpen bij het kopen van een aantal essentials.

Shop je online? Ook dan is het mogelijk om advies te vragen. Er is altijd wel een klantenservice die je kunt bellen of mailen (inclusief foto’s!) om je vraag te stellen. Dankzij hun expertise weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt.

Doe eerst je huiswerk

Als tuinliefhebber is er waarschijnlijk niets zo verleidelijk als planten op het uiterlijk kiezen. Je kan soms op slag verliefd raken. Met je favoriete plant onder de arm en een zak organische mest ben je al gauw weer op weg naar huis. Helaas is het niet altijd slim om alleen op het uiterlijk af te gaan. Het zou toch zonde zijn als je voor een zeer arbeidsintensieve plant kiest, wanneer je stiekem weet dat je hier de tijd niet voor hebt. De kans is dan immers groot dat de plant na enkele weken er alweer een beetje verwelkt bij staat. Bedenk daarom goed hoeveel onderhoud je wil en kan verrichten voordat je een plant aanschaft. Doe hiervoor je huiswerk. Zo weet je zeker dat de plant goed gedijt in jouw tuin en bega je geen miskoop.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.