Al maanden (of misschien zelfs wel jaren!) klaag je over het wooncomfort in huis. Ondanks de comfortabele meubels, accessoires en prachtige trendkleuren aan de muur, heb je nog steeds niet het gevoel dat je echt comfortabel woont. Dit kan meerdere oorzaken hebben, maar heeft meestal te maken met de isolatie van de woning. Bij een slecht geïsoleerde woning gaat het wooncomfort er flink op achteruit. Een vervelende tochtvlaag die regelmatig door het huis te voelen is, een huis die simpelweg gewoon niet warm te stoken is en torenhoge stookkosten; het maakt wonen er niet bepaald leuker op. Wil jij meer wooncomfort in huis? Dan lijkt de oplossing simpel: kies voor dubbel glas!

Forse besparing op de energierekening

Met dubbel glas neemt niet alleen het wooncomfort direct toe, maar dit zal tevens leiden tot een forse besparing op de energierekening. Als je woning nu slechts over enkel glas beschikt, zal je merken dat dit glas nog veel kou doorlaat. Bovendien verliest het huis zijn warmte weer door de raampartijen en deuren. Hierdoor lijkt het bijna alsof je voor de buitenlucht aan het stoken bent! Niet fijn voor het wooncomfort, maar ook zeker niet voor het milieu of de portemonnee.

Wil je besparen op de energierekening? Dan is een goede isolatie de eerste stap naar succes. Natuurlijk kan je energie ook besparen op andere manieren, maar hier heb je weinig aan als je voor de buitenlucht stookt. Pak daarom eerst de basis aan en ga dan kijken hoe je op andere manieren energie kunt besparen. Zo behaal je het beste resultaat!

Forse besparing op de energierekening dubbel glas

Wat is dubbel glas en hoeveel kost dit eigenlijk?

Dubbel glas is van grote invloed op het wooncomfort in huis, maar hoe werkt dit eigenlijk? Wat verstaan we precies onder dubbel glas?

De naam zegt het eigenlijk al: dubbel glas bestaat uit twee glasplaten. In sommige gevallen is er zelfs sprake van driedubbelglas voor nog betere isolatie! Tussen iedere glasplaat zit een ‘loze’ ruimte. Deze wordt gevuld met edelgas of droge lucht. Deze laag moet de isolerende waarde van de glasplaten versterken. Bij standaard dubbel glas wordt er gebruik gemaakt van droge lucht. Bij HR (Hoog Rendementsglas) is dit edelgas. Edelgas is nog beter in het isoleren van de lucht, waardoor HR over het algemeen over het een hogere isolatiewaarde beschikt.

De meeste mensen beschikken tegenwoordig over HR glas in huis. Ook deze kent echter verschillende gradaties, te noemen HR, HR+, HR++ en HR+++ glas. Hoe meer plusjes er achter het glas staan, hoe hoger de isolatiewaarde zal zijn. Bij HR+++ glas is er sprake van 3 dikke glasplaten, waardoor dit de hoogste isolatiewaarde geeft.

Overweeg jij om dubbel glas aan te schaffen? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk benieuwd naar het prijskaartje. Helaas is het niet eenvoudig om een duidelijke prijsopgave te geven. Dit hangt van meerdere factoren af. Meestal kan je rekenen op een prijs tussen de € 110,- en € 180, per vierkante meter. Wij adviseren om met verschillende leveranciers contact op te nemen. Laat offertes opstellen, zo weet je precies waar je aan toe bent en welke prijzen je ongeveer kunt verwachten!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.