Steeds meer mensen schaffen een tweede woning aan. Een huisje waar ze heerlijk vakantie kunnen vieren. Meestal gewoon in Nederland. Nou ja, gewoon. Het zal je verbazen hoeveel mooie plekjes ons land bevat. Veel gebieden hebben we nog nooit gezien. Prachtige stukken land die ons hartje beroeren. Een eigen vakantiewoning gaat dan ook boven alles. Heerlijk genieten en Nederland opnieuw ontdekken, terwijl je wel altijd van je eigen bed, serviesgoed, matras en meubels geniet. Daarnaast bepaal je zelf hoe lang je hier verblijft. Een vakantiewoning is het helemaal!

Alhoewel een chalet kopen bij Stekelbos natuurlijk altijd een goed idee is, is het wel belangrijk om met enkele zaken rekening te houden. Hoe ga je de vakantiewoning bijvoorbeeld optimaal inrichten? Waar let je dan op? In dit artikel vind je een aantal handige tips.

Wat is de functie van de vakantiewoning?

Allereerst is het belangrijk om de functie van de woning te bepalen. Waar ga je deze voor gebruiken? Is het echt enkel voor eigen gebruik of wil je de woning wellicht ook verhuren aan andere vakantiegangers?

Als je de vakantiewoning wil verhuren, zijn er natuurlijk andere dingen waar je rekening mee moet houden dan als je de woning enkel voor eigen gebruik houdt. Zo kun je hier bijvoorbeeld geen persoonlijke fotolijstjes of extra dure meubels neerzetten. Simpelweg omdat je de woning dan te persoonlijk maakt én het risico loopt dat er niet zorgvuldig met de meubels wordt omgesprongen. Houd daarom altijd in je achterhoofd wat de functie van de vakantiewoning zal zijn, zodat je hier rekening mee kunt houden tijdens het inrichten.

vakantiewoning

Gemakkelijk schoon te houden

Natuurlijk is het belangrijk dat de vakantiewoning sfeervol is, maar let er ook op dat deze functioneel en overzichtelijk wordt ingedeeld. Ook enorm veel tierelantijntjes zijn geen aanrader. Natuurlijk, in je eigen huis kun je hier iedere week een stofdoek langs halen. In een vakantiewoning gaat dit echter lastiger. Voorkom daarom dat je iedere vakantie met een berg stof begint en kies voor meubels en accessoires die makkelijk schoon te houden zijn.

Meer comfort

Comfort speelt natuurlijke een essentiële rol binnen een vakantiewoning. Mensen willen hier profiteren van luxe die ze in hun eigen huis niet hebben. Kies daarom voor comfortabele banken, bedden en stoelen en voeg gerust wat extra’s toe aan de woning. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geweldige jacuzzi? Een sauna? Of misschien wel gewoon elektronische apparaten die je thuis niet hebt. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk espressoapparaat, een wasdroger of een luxe grote vaatwasser. De ideale manier om tot rust te komen!

Durf een statement te maken

Natuurlijk mag iedereen best wel weten dat dit jouw vakantiewoning is. Durf daarom gerust een statement te maken, waardoor je een stempel op je woning drukt. Denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse vlag, een geweldig groot schilderij van jouw favoriete schilder of een ander decoratiestuk dat veel voor jou betekent. Als je een statement durft te maken, maak je jouw vakantiewoning meer ‘eigen’.

Met een vakantiewoning beschik je altijd over een geweldig plekje om volledig tot rust te komen!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.