Waar je voor het kopen van echte kunst voorheen enkel bij speciaalzaken of kunstevenementen terecht kon, slaan de meeste kunstkopers tegenwoordig eenvoudig hun slag via de digitale wereld. Dat past ook wel bij onze huidige moderne samenleving. Toch roept dit ook wel wat vragen op. Want hoe weet je of een kunstenaar betrouwbaar is? Dat het product geheel naar wens wordt samengesteld en dat je hem in zijn geheel thuis ontvangt? In dit artikel vertellen we waar je op moet letten om geen miskoop te begaan.

Ben je op zoek naar een prachtig kunstwerk voor boven de bank of om een lege hoek mee te decoreren? Of wil je gewoon je huidige kunstcollectie uitbreiden? Dan heb je wellicht al stiekem online gespiekt. Websites als artihove.nl bieden de prachtigste kunstvoorwerpen aan. Het is dan ook heel aantrekkelijk om direct een bestelling te plaatsen. Maar waar moet je op letten als je online kunst koopt? Wij geven een aantal handige tips!

Waarom is online kunst kopen zo aantrekkelijk?

Waarom kiezen steeds meer kunstkopers voor een digitale zoektocht? Waar is de tijd gebleven dat we maandenlang rond struinden op galerijen en evenementen om het perfecte werk te vinden? Tja, heel eerlijk: ook dat kent natuurlijk zijn charme. Dat betekent echter niet dat het altijd even praktisch is. De kans dat je immers met een werk naar huis gaat is immers zeer minimaal. Het aanbod wat je daar ziet is vaak beperkt, dus je moet mazzel hebben als je het juiste werk vindt. Online vind je direct een heel breed assortiment van kunstvoorwerpen in alle soorten en maten. Van leuke afscheid collega geschenken bij Artihove tot ware sculpturen. Alles is vindbaar! Hierdoor is je zoektocht niet alleen een stuk eenvoudiger, maar ook nog eens een stuk leuker. Online shoppen kan altijd en overal en is, indien je goed research doet, ook nog eens gewoon heel veilig.

Een foute inschatting is al snel gemaakt

Het grootste nadeel van online kunst shoppen is dat je het kunstwerk natuurlijk niet in het echt kunt beoordelen. Hierdoor is het bijvoorbeeld lastig om een inschatting van het formaat te maken. Let daarom goed op de afmetingen die bij het werk vermeldt worden. En meet dit natuurlijk ook zorgvuldig na in huis. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan als het kunstvoorwerp geleverd wordt.

Gelukkig is het tegenwoordig ook vaak mogelijk om een werkje een paar dagen op zicht te krijgen. Zo kan je eerst goed kijken of het bij je interieur past en helemaal bevalt, alvorens je hier voorgoed aan vast zit. Controleer natuurlijk wel of er sprake is van een goede return policy, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Natuurlijk kan het best een nadeel zijn als je een kunstwerk niet vooraf kunt inspecteren. Daarnaast is het lastig om direct gecharmeerd te worden vanaf een foto. Gelukkig willen de meeste professionele kunstenaars, die hun werken online verkopen, jou hier wel een handje bij helpen. Wil je bronzen beelden kopen van artihove? Neem dan gerust contact op met de kunstenaars die verantwoordelijk zijn voor het beeld. Zij kunnen jou wellicht meer opties en bijbehorende foto’s laten zien, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Onderhandelen: is dat mogelijk?

Op een kunstevenement is het vaak mogelijk om over de prijs te onderhandelen. Maar hoe zit dat online? Mis je dan de adrenaline die bij het onderhandelen vrijkomt? Dat hoeft niet direct. In sommige gevallen is een prijs gegeven, zoals de sculpturen bij Artihove, maar er bestaat soms ook ruimte voor onderhandeling. Neem daarom gerust contact op met de kunstenaar. Nee heb je, ja kun je krijgen!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.