In tegenstelling tot gas- en elektrische haarden, bieden houthaarden veel meer sfeer en comfort. Hoe? Het houtkachelvuur is onvergelijkbaar. Knetterend vuur, geweldige hitte, prachtig vuurwerk. Kortom genoeg om van te kunnen genieten. Houtkachels creëren geen sfeer, vreugde of een gevoel van verbondenheid. Maar wat zijn de voordelen van een houtkachel? Dat lees je in deze blog.

Goedkoop

Over het algemeen zijn houtkachels iets goedkoper dan gaskachels. Als je een beperkt budget hebt, is een houtkachel een goede keuze. Bovendien kunnen de houtkachels die in de huizen van vandaag worden gebruikt een aanzienlijk hoger rendement behalen dan houtkachels en open haarden uit het verleden. Veel mensen denken nog steeds dat de impact verwaarloosbaar is, omdat veel van de warmte rechtstreeks uit de schoorsteen ontsnapt. Echter niets is minder waar. De houtkachels van tegenwoordig zijn vele malen efficiënter dan houtkachels uit het verleden.

Voor ieder wat wils

Houthaarden zijn er in alle soorten en maten. Van klein tot groot, van inzet tot inbouw, vrijstaand, rond, vierkant etc. Ben je op zoek naar een houtkachel binnen of buiten? Er is voor iedereen wel een houthaard die bij zijn of haar wensen past.

Minder rookoverlast

Door technologische ontwikkeling en innovatie wordt de rookvervuiling in moderne houtgestookte haarden tot een minimum beperkt. Door de drastisch verbeterde (brand)technologie kan hout “beter” branden en de rookuitstoot verminderen. Ook is er een volautomatische houtkachel die de luchttoevoer en -afvoer regelt voor een optimale ventilatie. Zo heb je geen problemen met je houtkachel.

Haardenexpert.nl

Haardenexpert is een landelijk werkend haarden- en kachelbedrijf die gashaarden, houtkachels, elektrische haarden en pelletkachels levert in Nederland en België. Door hun deskundigheid en ervaring zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste haardenzaken van Nederland. Bij hun heb je dan ook altijd de scherpste deal. Wil je meer informatie of een houtkachel kopen? Neem dan contact op met een van de haardenexperts. Zij staan iedere dag voor jou klaar om je te helpen de juiste keuze te

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.