Bij laminaat kopen heb je veel keuzemogelijkheden. Je kunt kiezen tussen hout-, tegel- of steendecoraties. Om ervoor te zorgen dat je je compleet thuis voelt in je eigen huis, moet de kwaliteit van het laminaat zeer overtuigend zijn. Om je op weg te helpen, informeren we je in dit blog bericht waar je op moet letten bij laminaat kopen.

De dikte van laminaat is erg belangrijk

Gebruik ten alle tijden een laminaat met een minimale dikte van 7 mm, berekend zonder contact geluidsisolatie. Koop je laminaatvloeren die minder dan 7 mm dik zijn, dan kan het kliksysteem eronder lijden. Laminaatvloeren zijn ook gevoeliger voor krassen. en vocht. Dit kan er voor zorgen dat een dun laminaat erg snel kan slijten. Bij bijvoorbeeld Bebo Parket kun je kiezen uit de beste laminaat vloeren voor iedere woning. Dit zorgt er voor dat het laminaat vele jaren mee zal gaan en er nauwelijks slijtage op zal kunnen treden op de vloer.

Voorkom slijtage bij laminaatvloeren

Houd rekening met het soort slijtage dat voorkomt bij laminaatvloeren. Laminaatvloeren zijn onderverdeeld in klassen voor residentieel en commercieel gebruik en hebben daardoor verschillen. De klassen 21, 22 en 23 hebben betrekking op de woonomgeving, 31, 32 en 33 vertegenwoordigen commerciële, hieronder vallen kantoren, cafés of restaurants. Het verschil is het intensievere gebruik van de grond in de commerciële sector ten opzichte van het gebruik in huis. Wanneer je namelijk een laminaatvloer legt in huis, wordt deze minder intensief gebruikt dan een commerciële vloer.

Snijverlies bij laminaat kopen is erg belangrijk

Let bij aankoop op het snijverlies van het laminaat. In het algemeen kan worden uitgegaan van een verlies van zeven procent. Bij vijf kamers moet uitgegaan worden van een verlies van 10 procent. Wanneer je dus laminaat gaat kopen, is het belangrijk dat je ongeveer 10% meer koopt dan je daadwerkelijk nodig hebt. Hierdoor zorg je er voor dat je nooit te weinig zult hebben. Het is natuurlijk uitermate vervelend wanneer je laminaat bestelt, en je er tijdens het leggen achter komt dat je net te weinig hebt.  

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.