Het verduurzamen van uw huis is een grote factor die heel goed kan helpen in het omlaag brengen van de energierekening. Het hoeft niet heel moeilijk te zijn, en u kunt er relatief veel voor terugkrijgen. Met het verduurzamen van uw huis maakt u eenmalig kosten, maar daarna kunt u ook genieten van een grote besparing op lange termijn. Veel relatief eenvoudige veranderingen kunnen er al voor zorgen dat de energierekening op jaarbasis al flink daalt, maar wat werkt nu het beste?

Het paneel op het dak

U hoort het vrij veel, steeds meer mensen hebben ze tegenwoordig en u ziet ze heel vaak op de daken liggen, zonnepanelen. Door zonnepanelen te installeren maakt ueenmalig kosten voor ongeveer €4.500. Echter, uw huis is ineens een stuk duurzamer, en de jaarlijkse besparing ligt rond de €460! Het installeren van zonnepanelen in combinatie met zuinigere apparatuur als LED lampen zorgen voor een flinke besparing waar u leuke dingen van kunt doen. Die eenmalige kosten heeft u er zo uit.

Het paneel op het dak

 

Betere isolatie is key!

Het isoleren van de spouwmuur is een heel handige aanpak voor het verduurzamen van uw huis, de gemiddelde besparing ligt zo rond de €450 per jaar, en de eenmalige kosten bedragen €4.600. Alle energie die binnenshuis nog wordt vastgehouden, die hoeft u later niet weer op te wekken. De gemiddelde woning verliest al vrij snel een groot gedeelte van de warmte via de muren. Het isoleren van de spouwmuren kunnen dus heel goed helpen om meer warmte vast te houden. De aanpassing is relatief goedkoop, u heeft weinig achterblijvend vuil en alles gebeurt buiten het huis.

Wanneer men een schuin dak heeft, dan verliest men hiermee ook snel energie wanneer dit niet goed geïsoleerd is. Met eenmalige kosten van ongeveer €4.000 kunt u een schuin dak goed isoleren, en zorgen dat er geen warmte meer ontsnapt en dat er geen kou meer naar binnen kan. De besparing ligt zo rond de €500 per jaar! Isolatiemateriaal is tevens niet duur, maar wel vrij bewerkelijk. Het is belangrijk dat u kies voor duurzaam materiaal om de efficiëntie te bevorderen.

Nog meer besparen op energie

Wat ook een grote hulp kan zijn is het vergelijken van de  goedkoopste energieleveranciers. Ieder jaar heeft een andere leverancier wel weer een beter aanbod, en veel leveranciers verduurzamen constant hun processen waardoor u middels overstappen, het huis een stuk kunt verduurzamen en ook lekker kunt besparen. Vergelijk je energie  wat per jaar honderden euro’s kan besparen. 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.