Wist je dat bijna 70% van de Nederlanders een woning koopt die al helemaal af is? Wanneer er nog geklust moet worden, zijn dit vaak zeer kleine klusjes die eenvoudig zelf gedaan kunnen worden. Erg opvallend is dat niet, want het is geen nieuws dat de meeste mensen verbouwen als erg stressvol beschouwen. Toch heeft het opknappen van de woning veel voordelen. Zeker als je een woning wilt verkopen. Niet alleen omdat deze dan sneller verkocht wordt, maar ook omdat de waarde kan verhogen.

Ben jij benieuwd wat je kunt doen om de waarde van je huis te verhogen? Lees dan snel verder.

1.    Extra vierkante meters

Bij het bepalen van de waarde van een huis wordt er voornamelijk naar het aantal bruikbare vierkante meters gekeken. Hoe meer vierkante meters, hoe hoger de waarde zal worden. Om extra vierkante meters te realiseren kun je aan grootschalige verbouwingen denken zoals het plaatsen van een serre of een gehele uitbouw, maar je kunt ook kleinere dingen denken. Ook een schuur, overkapping of het creëren van een extra kamer door een grote kamer op te splitsen kunnen al bijdragen aan een waardevermeerdering van het huis.

Wil je je woning laten uitbreiden? Hou er dan wel rekening mee dat een uitbreiding van het aantal vierkante meters niet in iedere plaats even rendabel is. Zo is het uitbreiden van een woning in het centrum van Amsterdam stukken waardevoller dan extra vierkante meters in Drenthe op het platteland. Daarnaast heb je bij en uit- of opbouw vaak een vergunning nodig. Vraag daarom eerst na bij de gemeente wat er in het bestemmingsplan staat en of zij akkoord gaan met jouw verbouwplannen.

2.    Kleine aanpassingen voor een hoger energielabel

Je kunt de woningwaarde flink verhogen door het energielabel te verhogen. Sinds enkele jaren is het verplicht om over een energielabel te beschikken wanneer je het huis verkoopt. Hoe hoger het energielabel, hoe zuiniger het huis is. Je kunt het huis op verschillende manieren verduurzamen. De meest effectieve wijze is door een goede isolatie aan te brengen. Met goede isolatie in huis bespaar je al snel meer dan 30% op de stookkosten. Ook het plaatsen van dubbel glas kan tot een fikse besparing leiden.

Dit levert je niet alleen voordelen voor de korte termijn op. Denk aan een hoger wooncomfort en lagere stookkosten. Maar ook voor de lange termijn, want de waarde van je huis zal in één klap enorm toenemen.

hoger energielabel

3.    De zolder verbouwen

De zolder is vaak een vergeten ruimte. Dit terwijl het eigenlijk een gehele verdieping is die je enkel als ‘rommelhok’ inzet. Zonde, want hier is natuurlijk heel veel te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een kantoortje, extra slaapkamer of hobbyruimte. De zolder biedt ontzettend veel nieuwe mogelijkheden. Het kan daarom de waarde van het huis enorm doen laten toenemen door hier een bruikbare verdieping van te maken. Laat de zolder isoleren, laat eventueel een dakkapel plaatsen en knap de muren op met stucwerk. Zo geniet je van extra bruikbare vierkante meters, een hoger wooncomfort en een stijging van de waarde van het huis.

Verbouwing financieren

Of je één of meerdere van deze verbouwing kunt financieren is natuurlijk afhankelijk van hoeveel je kunt lenen. Veel mensen denken bij het lenen van geld voor een verbouwing direct aan het verhogen van hun hypotheek. In de meeste gevallen is het echter voordeliger om een persoonlijke lening af te sluiten. Vraag daarom vandaag nog informatie aan en vergelijk de verschillende mogelijkheden. Zo weet je precies waar en hoe je het voordeligst uit zult zijn!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.