Ben je op zoek naar een prachtige kamerplant voor in de woonkamer? Dan ben je jezelf waarschijnlijk al flink aan het oriënteren en ben je op de hoogte van het enorme brede aanbod. Planten zijn onmisbaar in ons dagelijks leven. Ze zorgen niet alleen voor de nodige sfeer in de tuin en in de woning, maar geven ons ook een prettig gevoel. We zijn dol op natuurlijke elementen en het verzorgen van planten brengt ons veel genot. Daarnaast kan je ook nog eens een geweldig statement maken door een exclusieve kamerplant in de woonkamer te plaatsen. Toch is het kiezen van dé perfecte plant moeilijker dan het in eerste instantie lijkt. Kamerplanten kopen, waar moet je dan op letten? En welke plant is nu echt geschikt voor de woonkamer? Wij zochten het uit!

Planten voor in de woonkamer: waar moet je op letten?

Een kamerplant kan de sfeer in de woonkamer maken of breken. Het is daarom belangrijk om deze met uiterste zorg te kiezen. Tegelijkertijd wil je wel dat de plant mooi blijft. Daarbij is goed onderhoud van essentieel belang. Daar wil het echter nog wel eens misgaan. Wanneer je in het dagelijks leven al veel moeite hebt om alle ballen in de lucht te houden, kunnen we het ons goed voorstellen dat het onderhouden van een plant er bij in schiet. Bedenk daarom eerst hoeveel tijd en aandacht je in een plant kunt steken. Zo weet je zeker dat je hem in optimale conditie kunt houden. Ben je benieuwd waar je nog meer op moet letten als je een plant voor de woonkamer koopt? Wij zetten het voor jou op een rijtje:

  • Hoeveel (in)direct zonlicht is er in de woonkamer? Bijna iedere plant is gebaat bij een redelijke hoeveelheid zonlicht. De ene plant is echter meer gehecht aan zonlicht dan de ander. Bij een zeer lichte en warme woonkamer zijn dan ook andere kamerplanten geschikt dan bij een donkere, schaduwrijke kamer.
  • Ben je op de hoogte van het onderhoudsadvies? Geen enkele plant is hetzelfde. Ze vragen bijna allemaal om een ander onderhoud. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van dit advies en dit nauw op te volgen. Speciaalzaken kunnen jou altijd van het nodige advies voorzien, zodat je zeker weet of de plant voor jouw woonkamer is geschikt.
  • Naar welke uitstraling ben je op zoek? Ben jij iemand die houdt van een subtiele groene touch? Of zoek je naar een ware eyecatcher? De antwoord op deze vraag is allesbepalend voor jouw uiteindelijke keuze!
  • plant woonkamer

    copyright Chic Plants bv

Prachtige planten voor in de woonkamer

Als je weet welke planten geschikt zijn voor jouw woonkamer, kan de echte zoektocht eindelijk beginnen. In de woonkamer hoef je nooit bang te zijn om een statement te maken. Dit is juist dé ruimte om flink uit te pakken! Kies dan ook gerust voor een geweldige design kamerplant. Wij hebben de meest exclusieve en mooie kamerplanten voor in de woonkamer voor jou op een rijtje gezet:

  • Alocasia Zebrina: deze plant is momenteel ontzettend populair en dat is zeker niet zonder reden. De plant is enorm sterk en is dol op licht. Tegelijkertijd beschikt hij over een zeer unieke uitstraling. Dankzij zijn tweekleuring is het een bijzondere plant om naar te kijken. Daarmee is het de ideale toevoeging voor iedere woonkamer.
  • Bonsai Araucaria: ben je dol op de uitstraling van een echte Bonsai boom en wil je genieten van exclusieve plant? Dan is de Bonsai Araucaria één van de beste opties. Deze plant is een lust voor het oog en past zeer stijlvol binnen ieder interieur.
prachtige plant woonkamer

copyright Chic Plants bv

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.