Je huidige lampen vervangen voor led? Doen! Zelfs als je huidige lampen nog goed werken, kan het een zeer slimme zet zijn om deze te vervangen. Hallogeen- en gloeilampen zijn niet meer van deze tijd. Ze beschikken niet over de energiezuinige kwaliteiten die we zo graag willen zien, bovendien is de levensduur van deze lampen zeer kort. Neem nu led verlichting van leddirect.nl, deze zijn 85% zuiniger dan de conventionele gloeilamp. Ook de hallogeenlamp heeft niets te vertellen, ledlampen zijn ruim 75% zuiniger! Kies verstandig, kies led!

Duurder in aanschaf

De meeste mensen schrikken even als ze voor de eerste keer led verlichting aan willen schaffen. De aanschafprijs is aanzienlijk hoger voor led verlichting. Meteen begin je te twijfelen en zien die goedkopere hallogeen- en gloeilampen er toch wel heel aantrekkelijk uit. Ons advies? Kies toch maar voor led!

Hoewel de aanschafprijs een stuk hoger ligt, geniet je ook van talloze voordelen. Door deze voordelen is het heel interessant om over te stappen op led verlichting. Zo gaat een ledlamp over het algemeen veel langer mee dan conventionele verlichting. Hierdoor betaal je misschien wel wat meer, maar geniet je ook veel langer van dezelfde lamp. Goedkoop is in de meeste gevallen toch duurkoop. Koop liever iets duurdere verlichting waar je jarenlang plezier van hebt dan dat je ieder jaar weer nieuwe goedkope lampen aan moet schaffen. Hiermee kan je veel geld besparen. Bovendien zijn ledlampen ook nog eens zeer energiezuinig en een lager energieverbruik betekent tekens een lagere energierekening. Genoeg redenen dus om toch voor de duurdere ledlampen te kiezen.

Kies verstandig, kies led!

 

Spaarlampen direct vervangen?

Het loont om hallogeen- en gloeilampen direct te vervangen voor ledlampen. Maar hoe zit dat eigenlijk met spaarlampen? Wij adviseren met spaarlampen te wachten totdat deze opgebrand zijn. Qua energieverbruik verschilt de spaarlamp niet veel van een ledlamp. Toch kennen ledlampen wel andere voordelen die voor spaarlampen niet van toepassing zijn. Zo duurt het bij een spaarlamp even voordat deze op volle sterkte is. Hierdoor is hij minder geschikt voor ruimtes die je kort bezoekt zoals de gang of het toilet. Ook gaat de spaarlamp sneller stuk als deze regelmatig aan- en uitgeschakeld wordt. Ten slotte bevat een spaarlamp kwik, waardoor deze met zorg opgeruimd moet worden om het milieu te sparen. Daarom is het alsnog verstandig om de spaarlampen met de tijd te vervangen, maar dit hoeft niet a la minute.

Beter voor het milieu

Anno 2019 weten we allemaal hoe belangrijk het is om goed voor het milieu te zorgen. Toch schiet dit er nog wel eens bij in. Dankzij energiezuinige lampen is dit probleem verleden tijd. Zorgen voor het milieu kan ook door op de kleine dingen te letten. Je huidige verlichting vervangen voor ledlampen is een eerste stap in de goede richting. Energiezuinige lampen belasten het milieu veel minder, ze verbruiken immers tot 85% minder elektriciteit. Bovendien gaan ze veel langer mee, waardoor er minder lampen geproduceerd hoeven te worden. Kies je voor energiezuinig? Dan kies je voor ledlampen. Beter voor het milieu, je portemonnee en de sfeer in je woning!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.