Het is weer voorjaar! Vol blijdschap open je de ramen en laat je de frisse voorjaarswind door het huis blazen. Al zingend loop je door het huis en doe je de klusjes die je normaal gesproken altijd uitstelt. Na een dag hard werken sluit je de ramen weer en kruip je met een goed bank voor de televisie. Heerlijk, even genieten! En plots hoor je het … ‘ZZZZZ’ in je linkeroor. Paniekerig sta je op en sla je om je heen, maar zodra je het licht aandoet is er niks te zien. Het is waar je al bang voor was, de insecten in huis hebben je weer gevonden. Niet alleen de onschuldige insecten, maar ook de vervelende muggen die je ’s nachts vaak uren uit je slaap houden. Muggen zijn misschien wel de grootste ergernis tijdens het voorjaar en de zomer. Gelukkig zijn ze eenvoudig te bestrijden. In dit artikel geven we je 5 tips om muggen in huis te bestrijden. Zo kan je met een gerust hart de zomer tegemoet!

1. Vitamine B-pillen

Het effect is nog niet wetenschappelijk bewezen, maar veel mensen zweren er bij: het slikken van vitamine B-pillen. Uit zelfonderzoek van veel mensen blijkt dat muggen vitamine B niet prettig vinden. Zeker niet als dit verkregen wordt uit een ‘potje’. Door het dagelijks slikken van Vitamine B kan je ervoor zorgen dat muggen je minder aantrekkelijk gaan vinden. Dan ben jij eindelijk degene die na een nacht vol gezoem lachend kan zeggen dat je niet geprikt bent, in tegenstelling tot je huisgenoten.

Let wel op: vitamine B verdwijnt heel snel uit je lichaam. Sla daarom geen enkele dosis over, anders is de kans nog groot dat je geprikt wordt.

vitamine b

2. Bestrijdingsmiddelen

Natuurlijk kan je ook met grover geschut komen bij het bestrijden van muggen in huis. Tegenwoordig zijn er genoeg bestrijdingsmiddelen die heel goed werken. Wij adviseren wel om naar de inhoud van de bestrijdingsmiddelen te kijken. Zijn deze wel zo milieuvriendelijk en hoe zit het met de gezondheid voor mens en (huis)dier. Tegenwoordig vind je gelukkig veel dispensers die niet schadelijk voor ons of de ozonlaag zijn en alsnog hun taak prima kunnen vervullen. Muggen bestrijden is zo direct een stuk eenvoudiger.

3. Ventilator

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om een ventilator te plaatsen. In de buitenlucht of op vakantie is dit niet altijd even handig. In je eigen huis kan je dit natuurlijk wel doen. Muggen vinden het niet fijn om in ‘bewegende lucht’ te vliegen. Hierdoor zullen ze sneller uit de buurt blijven van een ventilator en dus ook van jou. Zo hou je irritante zoemers op afstand.

4. Voorkom stilstaand water

In de zomer leggen muggen veel eitjes. Dit doen ze meestal in stilstaand water. Als je plotseling veel last hebt van muggen in huis, raden wij aan om je huis en tuin eens grondig te onderzoeken. Staat er nog een laagje water in een emmer of bloempot? Gooi dit dan direct weg of vervang het water met enige regelmaat. Zo voorkom je broeiplaatsen voor muggen!

stilstaand water

5. Insectenhorren plaatsen

Als je muggen wilt verjagen is het plaatsen van insectenhorren waarschijnlijk de beste keuze. Helaas ook wel een optie die redelijk wat geld kost. Weeg daarom goed de voor- en nadelen tegen elkaar af. Een ding is zeker; na het plaatsen van een insectenhor ben je voorgoed verlost van vervelende muggen en andere insecten in huis.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.