Als je al een tijdje niet meer naar je tuin hebt omgekeken, kan het zijn dat het tijd is voor een make-over. Misschien moet de tuin helemaal op de schop, of hebben alleen een aantal onderdelen een likje verf nodig. Ook met een paar kleine veranderingen kun je al een groot verschil maken. Ongeacht je budget zijn er mogelijkheden om de tuin op te knappen, zodat je bij mooi weer weer kunt genieten van de zon!

Tuinmeubels

Meubels hebben een behoorlijk effect op het aanzicht van de tuin en het is dus fijn om een goede meubelset te hebben. Investeer in nieuwe meubels, of knap de oude op zodat ze weer een tijdje meekunnen. Als je niet per se op zoek bent naar een nieuwe tafel en stoelen, zijn ligstoelen of een hangmat ook een leuke toevoeging aan je tuin! Zo kun je optimaal tot rust komen in je eigen huis.

De tuin vergroenen

Veel tuinen liggen vol tegels. Zo’n tuin is zeer praktisch en het zorgt voor weinig onderhoud, maar tegelijkertijd ook voor een grijze en sfeerloze tuin. Wil je wat variatie? Je kunt natuurlijk kiezen voor gras, maar ook een grastapijt of kunstgras zijn opties. Als je niet wilt dat het gras te veel ruimte inneemt, maar toch wat groen in de tuin wilt, kun je kiezen voor plantenbakken. Zo heeft je tuin toch nog wat meer kleur dan met alleen tegels. Ga voor een moderne look met betonnen bakken, maar ook polyester en hout zijn goede opties.

Planten en bloemen

Als je geen tijd hebt om de tegels van je tuin te vervangen voor gras, brengen bloemen en planten je een heel eind. Het gemiddelde tuincentrum heeft een divers aanbod aan groen voor je tuin, dus leef je uit met exotische planten of waan je in de lente in de bollenstreek met een aantal kleurrijke bloemen. Je tuin ziet er opeens een stuk fleuriger uit en het hoeft niet veel te kosten!

Decoraties

Denk ook zeker aan de details! Met wat decoraties ziet je tuin er een stuk minder saai uit en het grote voordeel is dat je eindeloos kunt variëren. Je kunt wat kaarsen neerzetten, of vervang eens de kussens van de tuinstoelen. Nieuwe lampen kunnen je tuin ook een geheel nieuwe sfeer geven en ook met een tafelklem zit je tafel er opeens heel anders uit! Hang wat bloemen of lichtjes om het geheel nog wat sfeervoller te maken.

Moestuin

Een moestuin is een ontzettend leuke en leerzame bezigheid. Bied je gewassen de best mogelijke omgeving en oogst na een aantal maanden je eigen verse fruit en groenten! Naast leerzaam is het dus ook nog eens lekker en duurzaam. Zeker als je een tuin hebt die veel zonlicht krijgt, is een moestuin absoluut de moeite waard. Verwacht je veel water nodig te hebben? Overweeg dan eens een regenton voor in de tuin van elho. Zo wordt je regenwater opgevangen en dat kun je vervolgens gebruiken voor de moestuin. Ideaal dus!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.