Ben je op zoek naar leuke accessoires in je woonkamer voor nog meer sfeer? Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor een gezellige aankleding. Soms zit dat in een grote wanddecoratie, soms in een simpel item als trendy asbakken. Stem de accessoires op elkaar af, voor een uniforme stijl in je woonkamer.

Losse accessoires die sfeerbepalend zijn

Bij het kiezen van de accessoires voor je woonkamer houd je met een aantal zaken rekening. Je kijkt naar de meubels die je hebt en de interieurstijl die je wilt aanhouden. Heb je een industriële inrichting, dan zul je waarschijnlijk je woonkamer niet vol willen zetten met diverse decoratieve voorwerpen. In dat geval kies je voor een enkele, losse accessoire. Bijvoorbeeld een sculptuur die je op een dressoir zet. Of een poef in een contrasterende kleur met de bank. Dit doorbreekt de ruimte, terwijl je de inrichting toch rustig houdt.

Decoratie aan de muur

Een decoratie aan de muur doet het ook altijd goed als sfeermaker in de woonkamer. Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden. Een groot schilderij, of een kleurig drieluik maak je de blikvanger van de ruimte. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een collage van fotolijsten te maken. Deze fotolijsten variëren in grootte en je doet daar de foto’s in die je gemaakt hebt tijdens een vakantie of van je familie. Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een foto van een professionele fotograaf, met een voorstelling die jou het meest aanspreekt. 

Kleine accenten in je woonkamer

De sfeer in je woonkamer wordt mede bepaald door de persoonlijke uitstraling die de kamer heeft. Je wilt tenslotte zien dat er gewoond en geleefd wordt. Door kleinere accessoires aan je interieur toe te voegen, krijg je een gezellige sfeer. Je kiest dan voor dingen die er mooi uitzien, maar die je eventueel ook in het dagelijks leven kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan asbakken, een dienblad en natuurlijk een paar kaarsenstandaards. Bloempotten vallen ook onder deze accessoires. De items zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en modellen. Daarom heb je altijd asbakken, vazen, potten en klokken die bij jouw stijl en smaak passen.

Combineer de verschillende items tot een geheel

Probeer bij het inrichten van je woonkamer zoveel mogelijk eenheid te creëren. Want zelfs als je hele mooie accessoires hebt, komt het niet goed over als er geen harmonie is in het geheel. Groepeer een paar vazen in verschillende kleuren bij elkaar of kies voor bloempotten die allemaal dezelfde vorm hebben. Heb je asbakken op tafel staan, dan kun je daar ook iets moois mee maken. Asbakken worden vaak niet alleen gebruikt door rokers. Het zijn soms ook handige schaaltjes om klein afval in kwijt te kunnen. Of een verzameling paperclips. 
Zet de asbakken op een decoratief dienblad en plaats daar bijvoorbeeld een paar kaarsenstandaards bij. Of servies dat mooi past bij de afbeeldingen op de asbakken. Kijk ook naar het materiaal. Asbakken zijn in veel verschillende soorten en maten te krijgen. Je kiest voor een moderne, strakke asbak op een leistenen dienblad. Of je gaat voor asbakken van hout of bamboe. Dat past uiteraard mooi bij een bamboe dienblad en een theeservies in Aziatische stijl.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.