De lente is weer begonnen en dat betekent dat de fietsen weer uit de schuur worden getrokken en de hardloopschoenen net iets vaker gedragen worden. Wanneer het zonnetje schijnt gaat het bij mooi-weer sporters toch echt weer kriebelen; we kunnen weer bewegen in de frisse lucht! En deze verandering van weer gaat natuurlijk gepaard met opkomende hoeveelheden hardloopevenementen, waar menig mens staat te popelen bij het startschot. Staat er voor jou ook een hardloopevenement op de planning en wil je graag goed voorbereid van start? Lees dan snel onderstaande tips door en wie weet steek je er nog iets van op! 

  1. Begin op tijd met trainen

Begin minstens acht tot twaalf weken van tevoren met trainen voor jouw aankomende hardloopevenement. Heb je nog nooit hardgelopen? Begin dan langzaam en bouw de afstand en intensiteit van je trainingen geleidelijk op. Zorg er ten alle tijden voor dat je niet te hard van stapel loopt; blessures liggen namelijk erg op de loer bij de hardloopsport! 

  1. Ga voor een goede uitrusting

Wil je helemaal zelfverzekerd aan de start van de wedstrijd staan? Zorg er dan voor dat je een comfortabele outfit hebt waarin je zeker weet dat je de kilometers kan verslinden. Ga voor een goed paar schoenen na het laten uitvoeren van een loopanalyse, kies voor een shirt uit een sportwinkel die goed ademt en bedenk of je een haarband of een petje nodig hebt. Wil je jouw tijd en gelopen kilometers bijhouden? Kies dan een sporthorloge! 

  1. Goede voorbereiding is het halve werk

Wil je goed ten strijde gaan op de dag van de loop? Zorg er dan voor dat je de dagen van tevoren (en vooral de vooravond) de juiste voeding eet. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om lekker veel koolhydraten te eten. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang om je tas voor de dag van de race goed in te pakken en voldoende mee te nemen, neem bijvoorbeeld een isoleerfles mee om jouw water lekker gekoeld te houden en stop een handdoek in je tas voor als het eventueel gaat regenen. Vergeet ook vooral niet een lange broek mee te nemen en een trui voor naderhand; niks zo vervelend als je je spieren te koud laat worden en je de volgende dag met flinke spierpijn aan je werkweek begint…

Laatste tip! 

Vergeet trouwens vooral niet te genieten en onthoud dat je hoe dan ook een winnaar bent, al kom je kruipend over de finish!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.