De stippenbegonia is een bijzonder mooie plant met een uniek uiterlijk. De plant heeft mooie langere bladeren. De achterkant van deze bladeren heeft een hele mooie donkerrode kleur. Aan de voorkant zijn er stippen te zien op de bladeren. Deze stippen op de balderen zijn natuurlijk een simpele en snelle verklaring voor waarom de plant de naam stippenbegonia heeft gekregen. Er is echter wel iets waar je goed op moet letten wanneer je een mooie stippenbegonia in huis wilt gaan neerzetten. Het is een feitje dat je goed in je achterhoofd zult gaan moeten houden wanneer je de plant in huis hebt. 

Het is namelijk een feit dat het sap van de stippenbegonia helaas giftig is voor mensen en dieren. Je moet dus goed opletten dat je het sap niet binnen zult krijgen. Als je huisdieren hebt is het belangrijk om ze in de gaten te houden wanneer ze bij de plant zijn, of zet de plant op een plek waar je dieren niet bijkunnen. Ook wanneer je kleine kinderen heb is dit een handige stip. Kinderen hebben namelijk vaak de neiging om dingen die ze tegenkomen in hun mond te stoppen. Het is dus beter als kinderen de plant niet kunnen tegenkomen.

De stippenbegonia verzorgen

Echter, het feit dat het sap de plant giftig is zou je niet moeten afschrikken. Als je er voor zorgt dat huisdieren en kleine kinderen het sap van de plant niet binnen zullen krijgen, dan iets er niets aan de hand. De plant is dan nog steeds een hele mooie aanvulling in je huis. Om zo lang mogelijk van de plant te kunnen genieten en hem zo lang mogelijk in leven te houden is het vanzelfsprekend van groot belang dat je de mooie stippenbegonia goed verzorgt. Hierbij moet je denken aan het water geven van de plant, maar ook dat de plant op de juiste plek staat.

Voor een plant is het belangrijk om op een plek te staan die aan zijn behoeftes voldoet. De ene plant staat graag in het donker, terwijl een ander juist liever wat meer in het licht staat. Dit laatste is ook voor de stippenbegonia het geval. Dit is een plant die je beter op een mooie lichte plek in plaats van een donker hoekje kunt zetten. Een andere factor die voor de stippenbegonia van belang is is de luchtvochtigheid. De plant komt van orgine uit het regenwoud. Dit zorgt er voor dat luchtvochtigheid voor de plant van belang is. Je moet er dus voor zorgen dat dit in je huis goed geregeld is.

Dingen om rekening mee te houden

Wanneer je een mooie stippenbegonia in huis hebt en deze graag goed wil verzorgen zijn er nog een aantal dingen die van belang zijn om rekening mee te houden. Het eerste is natuurlijk het feit dat je de plant water zult moeten geven. Iedere plant heeft zijn eigen behoeftes wat betreft hoeveel water de plant nodig heeft en hoe vaak je de plant water zou moeten geveb. Dit is iets wat ook geldt voor de stippenbegonia. Als je deze plant te veel water geeft, dan loop je het risico dat de wortels van de plant zullen gaan rotten,dit is natuurlijk iets wat je moet willen voorkomen. Geef de plant daarom niet te veel water. 

Een ander ding om rekening mee te houden bij de stippenbegonia is het feit dat je plant zal gaan groeien. Het is belangrijk om in de gaten te houden of de pot waar de mooie plant in staat niet te klein is voor de plant. Als dit namelijk het geval is zal het niet goed zijn voor de mooie plant. Als je ziet dat je pot wel te klein wordt voor de plant, dan is het belangrijk om de plant naar een wat grotere pot te verpotten. Je moet er wel op letten dat de pot niet meer dan een slag groter is.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.