Vouwgordijnen behoren al jarenlang tot de meest populaire raamdecoratie van dit moment. Tegelijkertijd is het één van de oudste raamdecoratie soorten. Vouwgordijnen werden al voor het eerst gezien in de Romeinse tijd. In de loop van de jaren heeft de technologie uiteraard niet stilgestaan. Inmiddels zijn vouwgordijnen niet alleen zeer praktisch, maar genieten ze ook nog eens van een geweldige uitstraling. Vouwgordijnen passen binnen werkelijk ieder interieur. Overweeg jij om vouwgordijnen aan te schaffen? Maar ben je nog niet overtuigd van je keuze? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Het aanbod is immers immens groot. Waarom zou je per se kiezen voor een grijze vouwgordijn als er nog veel meer andere opties zijn? Het antwoord is simpel: vouwgordijnen kennen ontzettend veel voordelen. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

grijze vouwgordijnen

Praktisch in gebruik

Dit is misschien wel het grootste voordeel van vouwgordijnen: ze zijn ontzettend praktisch in gebruik. Er bestaan bijna geen fijnere soorten raambekleding. Vooral in onderhoud zijn vouwgordijnen ontzettend makkelijk. Zo zien we bij andere soorten raamdecoratie dat dit nog best wel lastig kan zijn. Zo moeten jaloezieën regelmatig afgestoft worden, zeker als je snel last hebt van allergieën en zijn rolgordijnen weer niet te wassen. Vouwgordijnen vangen weinig stof, kunnen eenvoudig gewassen worden en behouden altijd hun mooie uitstraling. Hierdoor geniet je van een lange levensduur en weinig onderhoud. Een win-win situatie dus.

Tijdloze uitstraling

Ben je op zoek naar raamdecoratie die bij ieder interieur past? Ben je iemand die regelmatig van interieur wisselt en wel langere tijd van dezelfde raambekleding wilt genieten? Kies dan voor vouwgordijnen. Deze beschikken over een tijdloze uitstraling en gaan jarenlang mee. Wat voor interieurveranderingen je ook maakt, deze gordijnen complimenteren iedere stijl. Of je nu kiest voor klassiek of modern, de vouwgordijnen maken het plaatje helemaal compleet.

Isolerende functie

Natuurlijk hang je vouwgordijnen niet alleen voor de sier neer. Je wilt ook genieten van de functionaliteit van het gordijn. Dit betekent niet alleen dat ze over een zonwerende functie moeten beschikken, maar dat het ook belangrijk is dat ze op de juiste manier kunnen isoleren. Een hoge isolerende waarde resulteert immers in een lagere energierekening en wie wil dat nou niet?

Wil jij een duidelijk verschil op je energierekening zien? Kies dan voor een vouwgordijn met dubbele voering of verduisterende kwaliteiten. Deze beschikken over een hoog isolerende waarde, waardoor je vrijwel direct verschil op je energierekening zal merken. De temperatuur in huis blijft aangenaam, waardoor je de thermostaat minder snel omhoog moet draaien. Ook in de zomer komt dit flink van pas. Door de gordijnen op de warmste uren dicht te houden, zal het minder snel warm worden in huis. Hierdoor hoef je geen gebruik van een airco of elektrische waaier te maken.

vouwgordijnen isolerend

Betere akoestiek

Heb je ooit wel eens in een huis zonder gordijnen gestaan? Dan valt het waarschijnlijk direct op hoe hol het dan in huis klinkt. Door het gebruik van vouwgordijnen verander je de akoestiek in huis. Daardoor klinkt het veel beter, zeker als je ook graag muziek in huis luistert. Kortom: waarom zou je niet voor vouwgordijnen kiezen?

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.