Hoe koel je jouw huis in de zomer? Je bent niet de enige die dit zich afvraagt. Onze zomers worden steeds warmer en de interesse in airco’s voor op slaapkamers neemt toe. Logisch! Bij een airco voor in de slaapkamer is het niet alleen belangrijk dat de airco goed zijn werk doet zodat je lekker in een koele kamer kunt slapen, maar het is ook belangrijk dat het apparaat redelijk geruisloos is, zodat je goed in slaap kunt vallen. Wij vertellen je waar je op moet letten bij het zoeken naar een geruisloze airco!

Stille mobiele airco

Als je een kamer goed wil koelen met een laag geluidsniveau, kom je uit op een stille mobiele airco. Dit is een airco die je dankzij de wieltjes makkelijk kunt verplaatsen naar je slaapkamer, maar die wel een laag geluidsniveau heeft. Hierdoor kan je de airco gewoon aanzetten wanneer je in slaap probeert te vallen. Van het geluid zul je op die manier geen last hebben! Een mobiele airco voert de warme lucht naar buiten af via een afvoerslang. Deze slang staat met de buitenlucht in verbinding doordat deze door een openstaand raam of een openstaande deur naar buiten hangt. Door gebruik te maken van een afdichtkit, voorkom je dat er warme lucht naar binnen waait door het raam of de deur.

Stille mobiele airco

Waar moet je op letten?

Bij het kopen van een stille mobiele airco, moet je op een aantal dingen letten. Naast het feit dat een airco natuurlijk verkoeling moet brengen, zijn er veel verschillende modellen met diverse voordelen en nadelen. De ene functie is voor jou misschien belangrijker dan de andere. Alleen jij kunt namelijk bepalen waar jouw stille mobiele airco allemaal aan moet voldoen. We hebben de grootste aandachtspunten even voor je op een rij gezet.

Geluidsniveau

Jij bent de enige die kunt bepalen welk geluidsniveau je acceptabel vindt. Vanaf welk geluidsniveau vind jij een airco niet meer zo geruisloos? Natuurlijk zijn alle stille mobiele airco’s redelijk stil, maar er is echt een geluidsverschil tussen verschillende stille mobiele airconditioners. Sommige airco’s hebben zelfs een stand voor in de nacht, zodat de airco extra stil is wanneer je gaat slapen. Deze stand noem je ook wel de nachtstand of de stille stand. Let dus bij je aankoop op hoe hoog het geluidsniveau is als je dit belangrijk vindt. Kies een type airconditioning met een geluidsniveau dat jij acceptabel vindt, waardoor je echt plezier gaat hebben van het apparaat.

Koelvermogen

Het koelvermogen heeft alles te maken met het oppervlakte dat de airco moet koelen. Hoe groter een ruimte is, hoe meer koelvermogen een mobiele airconditioner moet hebben om de ruimte goed te kunnen koelen. Bepaal dus hoe groot jouw slaapkamer is en hoeveel vermogen er nodig is om deze ruimte koel te houden. Zo zorg je dat je lekker fris wakker wordt omdat het apparaat je kamer goed koelt, ondanks de hitte van buiten.

Energieverbruik/label

Hoe belangrijk vind jij het dat een airco energiezuinig is? Mobiele airco’s zijn vaak niet de meest zuinige apparaten, maar hier zit natuurlijk per airco wel verschil tussen. Vind je het belangrijk dat een airco een hoog energielabel heeft? Dan kan je hierop letten bij de aankoop van jouw nieuwe stille mobiele airco.

Prijs

En dan de laatste vraag: wat ben jij bereid te betalen voor een geruisloze airco op je slaapkamer? Welke prijzen vind jij betaalbaar? In veel gevallen geldt, dat hoe meer je betaalt, hoe meer je ervoor terugkrijgt. Een mobiele airco die dus stil én energiezuinig is en ook nog veel koelvermogen heeft, zal dus duurder zijn dan een airco met een hoger geluidsniveau, een lager energielabel en minder koelvermogen. Logisch toch? Stel dus jezelf de vraag hoeveel geld je wil uitgeven aan jouw mobiele airco en dan kan je zoektocht beginnen! Succes met het kopen van jouw stille mobiele airco voor in de slaapkamer!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.