Wist je dat je tegenwoordig ook de weldadige warmte van infraroodverwarming in huis kunt halen? Je hoeft niet langer naar de sauna, maar je kunt gewoon een infraroodverwarming in huis installeren. Een dergelijke verwarming geeft heel andere warmte af dan een normale radiator. Infraroodstraling werkt diep door in het lichaam, waardoor deze het lichaam vanbinnen verwarmt. Het biedt ook verlichting bij allerlei soorten klachten, zoals reuma, spieraandoeningen of rugpijn. Je vindt infraroodverwarmingen bij erkende verkooppunten, zoals redwellinfraroodverwarming.nl.

redwell infraroodverwarming

Goed voor het lichaam

Als je optimaal gebruik wilt maken van de helende kracht van een infraroodverwarming plaats je je verwarming het liefst in de badkamer. Je kunt je lichaam dan aan de verwarming warmen terwijl je onder de douche staat. Dat heeft als bijkomend voordeel dat de douchecabine of badkamer altijd op temperatuur is. Een infraroodverwarming kan ook op andere plaatsen in je woning worden aangelegd als je dit type verwarming alleen wilt gebruiken voor de verwarming van je woning. De installatie van dit type verwarming is heel eenvoudig. Er hoeft alleen een paneel opgehangen te worden, dat wordt aangesloten op het energienet via een stekker. De panelen hoeven niet aangesloten te worden op waterleidingen en kunnen dus in principe overal geplaatst worden. Let er wel op dat er een stopcontact in de buurt moet zitten. De snoeren van de panelen moeten ook worden weggewerkt. Infraroodpanelen kunnen door hun slimme ontwerp zelfs aan een plafond gemonteerd worden en nemen dus weinig functionele ruimte in beslag. Dat maakt ze populair in kantoorpanden.

Daarbij komt meteen één nadeel van infraroodverwarming om de hoek kijken. De panelen moeten goed geplaatst worden, zodat elke ruimte optimaal profiteert van de verwarmingspanelen. Hiervoor kun je het beste een vakman inschakelen die ruime ervaring heeft met de plaatsing daarvan.

 

Geschikt voor bedrijfspanden

Infraroodverwarming is niet alleen geschikt voor verwarming in huis. Ook grote bedrijfspanden kunnen verwarmd worden met infraroodverwarming. De grote panelen zijn in staat omvangrijke ruimten te verwarmen, zonder dat dit een hoge energierekening met zich meebrengt. Hét voordeel van infraroodverwarming is namelijk de lage prijs van deze verwarming. Daarbij is er bij infraroodverwarming ook geen sprake van luchtverplaatsing. De verwarming zorgt zo op heel efficiënte wijze voor een aangename temperatuur. Tocht is ook verleden tijd.

Stijlvolle afwerking

Infraroodpanelen zijn vaak strak afgewerkt en zijn heel geschikt in een modern interieur. Je kunt ze bovendien zo wegwerken dat ze nauwelijks zichtbaar zijn. Wie prijs stelt op een stijlvolle, mooi afgewerkte verwarming kan dus prima kiezen voor infraroodverwarming. Er zijn daarbinnen weer veel verschillende soorten verkrijgbaar.

Eenvoudig bedienen

De meeste infraroodpanelen kunnen worden aangestuurd met een slimme thermostaat en een afstandsbediening. Je stelt de panelen op afstand eenvoudig in. Zo regel je vanuit elke ruimte in huis of op kantoor de instelling van de panelen. Het is op die manier ook mogelijk de panelen lager in te stellen als er niemand aanwezig is, om nog meer energie te besparen.

Infraroodverwarming is met bovenstaande punten een zeer aantrekkelijke optie. Je beschikt over energiezuinige, stijlvolle en eenvoudig bedienbare verwarmingspanelen die overal geplaatst kunnen worden, zowel in huis als op kantoor.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.