Ben je op zoek naar een ware eyecatcher voor in of om het huis? Overweeg dan eens de aanschaf van een glazen balustrade. Het grootste voordeel van glazen balustrades is dat deze op ontzettend veel verschillende manieren in huis kunnen worden toegepast. Bovendien is glas met vrijwel ieder interieur te combineren. Waardoor de balustrade eigenlijk in iedere woning te plaatsen is. Wist je dat een glazen balustrade bijvoorbeeld niet alleen in huis geplaatst kan worden, maar ook buitenshuis een belangrijke rol kan spelen? De mogelijkheden zijn eindeloos. In dit artikel vind je een aantal leuke ideeën. Lees mee en laat je inspireren!

Glazen balustrade voor vrij uitzicht

Is het balkon jouw favoriete plekje in huis? Besteed je enorm veel uren aan het decoreren en stylen van dit heerlijke plekje, maar vind je het zonde dat de afscheiding van het balkon zoveel uitzicht weghaalt? Dan ben je zeker niet de enige. Het is een veelgehoorde klacht dat mensen, zodra ze op het balkon gaan zitten, weinig zien van het uitzicht door de afscheiding die gebruikt wordt. Natuurlijk beschikt een dergelijke afscheiding over een zeer belangrijke functie: de veiligheid waarborgen van de mensen die op het balkon zitten, maar het is toch wel een beetje zonde om dat prachtige uitzicht (deels) te verliezen.

Met een glazen balustrade maak je een einde aan dit dilemma. Glas geeft het balkon niet alleen direct een chique uitstraling, maar kan ook optimale veiligheid en bescherming bieden. Daarnaast is glas uiteraard doorzichtig, waardoor je van het uitzicht kunt blijven genieten. Een win-win situatie dus.

Mooie trap met balustrade

Natuurlijk kan een balustrade ook in huis prima van dienst zijn. Deze kan bijvoorbeeld dienen als extra bescherming aan de weerskanten van de trap. Wellicht ken je het wel: die plaatjes uit boeken over villa’s waarin een grote wenteltrap met glazen balustrade werd versierd. Deze balustrades geven de trap direct een gevoel van luxe. Bovendien bieden ze ook nog eens optimale bescherming tegen valpartijen. Daardoor is het de ideale verrijking voor iedere trap.

Open verdieping of atrium

Beschik jij over een geweldige atrium of open verdieping in huis? Dan kan een glazen balustrade het geheel helemaal compleet maken. De balustrade biedt niet alleen extra bescherming, maar zorgt ook nog eens voor een geheel open uitstraling. Hierdoor oogt de ruimte veel groter. Ideaal voor een hobbyruimte, loungeruimte of een plekje om gewoon even lekker bij te komen van een drukke werkdag. Een glazen balustrade kan het wooncomfort direct doen laten stijgen.

Glazen balustrade zonder veel poespas

Als je op zoek gaat naar een balustrade, zal je waarschijnlijk direct betoverende plaatjes van unieke glaspanelen ontdekken. Maar natuurlijk is al die poespas niet direct noodzakelijk. Een enkel, langwerpig glazen paneel kan soms al hetzelfde effect bewerkstellen, gewoon door zijn eigen eenvoud. Bovendien lijkt een smalle overloop al gauw een stuk breder als deze door een glazen balustrade wordt verrijkt. Wees daarom nooit bang dat iets te simpel lijkt. De uitstraling van glas doet vaak al zoveel voor een ruimte, dat veel meer extra’s niet nodig zijn. Mooi in al zijn eenvoud!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.