Met de feestdagen voor de deur zijn we massaal op zoek naar leuke cadeautjes en kleinigheidjes voor onze vrienden, familie en relaties. Wil je graag iets duurzaams cadeau doen? Dat kan met greengifts! Een greengift is een cadeautje dat groeit en bloeit, zoals een leuk zaaipakketje, bloemen in blik of zaadzakjes. Leuk om als kleinigheidje weg te geven of een mooi gebaar mee te maken. Je hoeft er geen groene vingers voor te hebben. Iedereen kan met greengifts de mooiste bloemen en lekkerste groenten en kruiden laten groeien.

Duurzame cadeautjes

Het leuke aan een greengift is dat het een duurzaam cadeautje is. Iedereen wordt blij van meer groen op de wereld. Je kunt er prachtige bloemen mee laten groeien, zoals leuke klaprozen of indrukwekkende zonnebloemen. Het is een leuk cadeautje voor in de schoen of om aan medewerkers weg te geven als extra bedankje voor de inzet van het afgelopen jaar. Met een greengift geef je een mooi gebaar cadeau. Denk aan een klavertjevier, waarmee je iemand geluk kunt wensen. Je vriend, familielid of relatie kan dat klavertjevier zaaien en zien groeien, waardoor hij of zij er nog lang plezier van heeft.

Verschillende soorten greengifts

Er bestaan verschillende soorten leuke greengifts, zoals:

  • Terracotta zaaisets inclusief potje en schijfje aarde. Daarmee kun je bijvoorbeeld paprika kweken.
  • Diverse soorten bloemen in blik, zoals vergeet-me-nietjes en zonnebloemen.
  • Mooie labels om je greengifts een persoonlijk tintje te geven.
  • Flessenhalszakjes voor aan een fles wijn.

Doe een zaaiset cadeau

Een zaaiset is enorm leuk om als cadeautje weg te geven. Met zo’n setje kun je groentezaden kopen waar je gemakkelijk zelf groenten en fruit mee kweekt. Er zijn verschillende soorten beschikbaar, zoals hete pepers, snoeptomaatjes en basilicum. In de setjes vind je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, zoals een kuipje om de zaadjes in te doen, aarde, hydrokorrels en de benodigde zaden. Daarmee kan iedereen de lekkerste groenten kweken.

Een zaaikalender als cadeau

Tijdens het najaar heb je niet veel te doen in de moestuin, maar je kunt je wel goed voorbereiden op het komende voorjaar. Heb je een moestuinier in de familie, of iemand die graag wil beginnen met het kweken van eigen groenten? Doe dan een zaaikalender cadeau. In zo’n kalender vind je alles over verschillende soorten moestuingroenten, kruiden en bloemen. Je kunt gemakkelijk opzoeken wanneer je de zaden het beste in de grond kunt doen, en welke verzorging de verschillende soorten nodig hebben. Een mooi groen cadeautje dus!

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.