Tijdens het verhuizen heb je vaak een ruimte nodig om tijdelijk je spullen in op te slaan. Of het kan zo zijn dat je thuis niet genoeg ruimte hebt om je spullen te kunnen opslaan. Een opslagruimte huren kan dan een goede oplossing zijn. Misschien heb je al gezocht naar opslagruimte huren Utrecht, maar is dit nog geen succes gebleken? Dan hebben we goed nieuws voor je. We hebben een aantal tips voor je hoe je de perfecte opslagruimte vindt, en hoe je deze ruimte optimaal kunt benutten.

Zo richt je jouw opslagruimte in

Wij raden je aan om eerst goed na te denken over de spullen die je in je opslagruimte gaat plaatsen, en hoe je deze mogelijk goed kunt stapelen. Ga je verhuizen? Dan ga je waarschijnlijk tafels, stoelen en andere meubels erin plaatsen. Vaak is het zo dat je meubels uit elkaar kunt halen, waardoor je ze makkelijker kunt stapelen. Maak hier dan ook zeker gebruik van. Je wilt je ruimte helemaal benutten en je kunt efficiënter stappelen wanneer je meubels uit elkaar haalt.

Wanneer je dit gedaan hebt is het goed om na te denken over de dozen die je wilt gaan stapelen. Je kunt je spullen eerst opschrijven en deze vervolgens opdelen in categorieën. Zo kan je bepaalde secties maken en spullen die op elkaar lijken bij elkaar zetten. Door de dozen van labels te voorzien maak je het extra duidelijk waar je jouw spullen terug kunt vinden. En dat is wel zo makkelijk. Deel je jouw ruimte met iemand anders? Dan kan je ieder verschillende kleuren dozen gebruiken om alles goed uit elkaar te houden.

Zo richt je jouw opslagruimte in

Aandachtspunten bij het volstapelen van je ruimte

Je wilt je ruimte natuurlijk zo vol mogelijk zetten zodat je zoveel mogelijk kwijt kunt. Maar hierbij moet je wel op een aantal zaken letten. Zorg er ten eerste voor dat de zware voorwerpen onderaan worden geplaatst. Je wilt niet dacht lichtere voorwerpen beschadigd raken doordat zwaardere objecten erop worden gestapeld. Door zware dozen onderaan te plaatsen creëer je een solide basis en kan je stevig stapelen.

Daarnaast wil je kwetsbare artikelen beschermen. Denk aan fotolijstjes, spiegels of schilderijen. Deze bescherm je door ze goed in te pakken met bijvoorbeeld noppenfolie. Je wilt niet dat deze spullen beschadigd raken en het is dan ook slim om meer aandacht te besteden aan deze objecten. Je kunt ook dekens om de spullen heen wikkelen om ze beter te beschermen.

Wanneer je het meeste uit je opslagruimte wilt halen moet je creatief denken. Heb je er alles aan gedaan om je ruimte zo effectief mogelijk te benutten maar zijn er nog ruimtes over? Denk dan goed na over spullen die dit eventueel op zouden kunnen vullen. Denk aan dekbedden of kussen bijvoorbeeld. Deze spullen kun je vaak eenvoudig op een stapel dozen gooien om zo de ruimte op te vullen. Want hoe meer je kwijt kunt, hoe beter. Je kunt ook advies vragen aan de organisatie waar je een ruimte huurt. Zij zijn deskundig op dit gebied en kunnen je het juiste advies geven.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.